Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite bursu için son başvuru 28 Temmuz’da

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olarak başlattığı ApplyBAU sistemine kişisel yetenekleri ve projeleri ile başvuran öğrenciler, hayallerindeki bursa birkaç gün içinde kavuşabiliyor.Üniversite tercihlerinde artık sona...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olarak başlattığı ApplyBAU sistemine kişisel yetenekleri ve projeleri ile başvuran öğrenciler, hayallerindeki bursa birkaç gün içinde kavuşabiliyor.
Üniversite tercihlerinde artık sona yaklaşılıyor. Binlerce aday, hayalindeki üniversite ve mesleğin kapılarını aralamak için bu kez tercih yarışında. Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından geliştirilen ve uygulanan ApplyBAU sistemi ise aday öğrencilere sınav sonuçlarından bağımsız burs kazanma imkânı sağlıyor. Dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan Başvuru - Kabul sistemi ApplyBAU, tercih döneminde de adayların başvurularını kabul ediyor. www.applubau.com üzerinden alınan başvurulardan başarılı görülen proje sahibi adaylara ortalama iki gün içerisinde farklı oranlarda burslar teklif ediliyor.
Üniversite adayı öğrencilere sınav puanları göz ardı edilerek kişisel yetenekleri, istekleri, projeleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversite kapılarını aralayan ApplyBAU sistemi bu yıl; Mühendislik, Mimarlık, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İletişim ve Eğitim Fakülteleri’nde uygulanıyor. Uygulanmaya başlandığı 2013’ten bu tarafa sisteme başvuran aday sayısı 46 binin üzerinde. Yalnızca bu yıl ApplyBAU ile burs almak için başvuan aday sayısı ise henüz tercih dönemi bitmemiş olmasına rağmen 15 bini geçmiş durumda.
Peki, sistem nasıl çalışıyor?
ApplyBAU’ya başvurmak isteyen adaylar, www.applybau.com adresine tıklayarak bilgilerini ve projelerini sisteme kaydediyor. Başvuru yapan ve titiz bir inceleme sonunda “kabul belgesi” alan adaylar, ÖSYM tarafından BAU’ya burssuz yerleştirilmeleri durumunda, başvurdukları bölümiçin elde ettikleri ApplyBAU bursu ile kayıt olma hakkı kazanıyor. ApplyBAU için son başvuru tarihi ise 28 Temmuz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.