Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Yükseköğretimde Yeni Eğilimler Kongresi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Ev Sahipliğinde, "yükseköğretimde Yeni Eğilimler: Değişime Ayak Uydurma" Başlıklı Uluslararası Kongre Düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Yükseköğretimde Yeni Eğilimler Kongresi
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Yükseköğretimde Yeni Eğilimler: Değişime Ayak Uydurma” başlıklı uluslararası kongresi düzenlenecek.
12-13 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek kongrede, her geçen gün değişen talepler, fırsatlar, beklentiler ve sorunlar doğrultusunda yükseköğretimin politikaları, modelleri ve yenilikçi hareketleri ele alınacak. İlk gün Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirilecek kongrenin açılış konuşmalarını İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem yapacaklar.
Slovenya Milli Eğitim Eski Bakanı, EUA Kalite Süreçleri Yöneticisi, Bologna Süreç Temsilcisi Prof. Dr. Pavel Zgaga Balkanlarda Yükseköğretimde Yeni Eğilimler ve ERASMUS Öğrencilerinin Balkanlarda Yaşadığı Sorunlar konusu üzerine; Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü, Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder; Avrupa Kalite Süreci, Akreditasyon ve Üniversitelerimiz konusu üzerine konuşacak. EQAR Başkanı Dr. Colin Tück ise Avrupa’da Yükseköğretimde Yeni Eğilimler ve Kalite Sürecini anlatacak. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Paşa Ayas Türkiye’de Eğitim Fakültelerinin Akreditasyon Sürecini, Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Kalite Güvencesini, Kocaeli Üniversitesi Eski Rektörü ve YÖK Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu da 21.yüzyılda Yükseköğretimi Bekleyen Zorlukları değerlendirecek.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, bilim ve teknolojinin gün geçtikte artan bir hızla geliştiğine dikkati çekerek, "Yükseköğretimin dünyadaki konumu değişmiştir. Kongrenin temel amacı, günümüz yükseköğretim dünyasında oluşan yeni eğilimleri bilgi ve bilişim teknolojilerindeki değişim çerçevesinde gözden geçirmek ve yapılan değişiklikleri uygulamaları paylaşmaktır” dedi.
Kongrenin ikinci günü ise İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesinde gerçekleştirilecek ve oturumlarda toplamda 104 bildiri sunulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.