Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Öğrenci Kongresi’nin Bu Yılki Konusu ‘’İnsan Ve Mekân’’

Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Uluslararası Öğrenci Kongresi’nin (MUISCARC) dördüncüsünü 5-7 Mayıs günleri arasında Marmara Eğitim Köyü’ndeki İstanbul Marma Otel’de düzenleniyor.Daha önceki yıllarda olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Uluslararası Öğrenci Kongresi’nin (MUISCARC) dördüncüsünü 5-7 Mayıs günleri arasında Marmara Eğitim Köyü’ndeki İstanbul Marma Otel’de düzenleniyor.
Daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da kongrenin yönetim ve destek komitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor. Kongre hazırlık sürecinde ayrıca Fakülte Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Engincan, Organizasyon Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Julide Alp, Organizasyon Komitesi Üyesi Yrd. Doç. Dr Aliye Ceren Onur, Öğrenci Organizasyon Komitesi Başkanları Ezgi Beste Esmeray ve Emre Sarı, Başkan Yardımcısı Pınar Dalgıç, Genel Sekreter Ceren Kaya ve diğer öğrenci organizasyon komitesi üyeleri de öğrencilerle birlikte çalıştı.
2013’ten beri düzenlenen üç kongre, dünyanın farklı yerlerindeki birçok öğrencinin ilgisini çekerek, şimdiye dek yaklaşık 30 ülkeden 120 kişiyi başarıyla ağırladı. Kongrenin bu yıl “İnsan ve Mekân” olan konusuna ise geçen yıllarda yapılan kongrelerdeki güncel tartışmalar dikkate alınarak, öğrencilerle birlikte karar verildi. Kongrede, “İnsan ve Mekân” başlığı altında kentin oluşum ve gelişim sürecinde uğradığı değişimler tartışılacak. Bu bağlamda 12 farklı ülkeden 52 öğrenci, kendi mekânsal deneyimlerinden yola çıkarak, Kadıköy Yeldeğirmeni’nde "kayıp mekânlar" konulu bir çalışma yapacak.
Geçmişten bugüne “insan ve mekân” ilişkisinin tartışma konusu olarak güncelliğini korumasının ise farklı disiplinlerden öğrencilerin de kongreye olan ilgisini artıracağı düşünülüyor. MUISCARC-2016, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin, “insan ve mekân” ilişkisi konusundaki farklı algılama biçimlerinin karşılaştığı bir ortam olması ve öğrencilerin, kent-insan ilişkilerinin ve deneyimlerinin mimari tasarıma nasıl yansıdığını anlamalarına ışık tutması bakımından büyük önem taşıyor.
Bugün başlayacak kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Semra Aydınlı konu hakkında kendi deneyimlerini paylaşacak. Etkinliğin kapanış konuşması ise Maltepe Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Micheal Bittermann tarafından yapılacak. Kongrenin son gününde ayrıca İstanbul’un geleneksel kentsel doku örneklerini barındıran Kuzguncuk ve Çengelköy Boğaz Köyleri gezilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.