Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi’nden Sofya Teknik Üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü

Uludağ Üniversitesi, Bulgaristan’ın Sofya Teknik Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilecek.Rektörlük B Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi’nden Sofya Teknik Üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü
Uludağ Üniversitesi, Bulgaristan’ın Sofya Teknik Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilecek.
Rektörlük B Salonu’nda gerçekleştirilen protokol töreninde UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov ve iki üniversitenin rektör yardımcıları ile akademisyenleri hazır bulundu. Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkler ile Bulgarların sadece iki komşu halk olmadığını, aynı zamanda tarihsel bir dostluklarının bulunduklarını vurguladı. Sadece Bulgaristan ile değil, tüm balkan ülkeleri ile sıkı ilişkilerinin bulunduğunu kaydeden Rektör Yusuf Ulcay; “Üniversiteler ülkelerin çocukları gibidir. Bizler de geçmişteki tarihi birlikteliğimizi hatırlayacak ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitelerimizin toplum üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Bunu pozitif yönde kullanabilirsek, sadece üniversitelerin değil, toplumların da birbirine yakınlaştırılması fırsatını kullanmış oluruz. Dolayısı ile böyle bir anlaşmayı imzalayarak sadece üniversitelerimiz arasındaki ilişkileri değil, toplumlarımız ve ülkelerimiz arasındaki ilişkileri de güçlendirmek adına bir adım atmış olacağız” diye konuştu.
Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov ise, 2 sene önce göreve atandığında ilk ziyaret ettiği ülkenin Türkiye, ilk geldiği kentin ise Bursa olduğunu açıkladı. Bursa’da çok sayıda Bulgar göçmeni Türk’ün olduğunu bildiğini vurgulayan Rektör Mihov, “Bulgaristan’da yaşadığım yerde de çalıştığım üniversitede de çok sayıda Türk tanıdığım var. Bugün de Uludağ Üniversitesi ile yapacağımız protokolün Sayın Rektörün de söylediği gibi hem üniversite arasındaki ilişkileri hem de milletimiz arasındaki ilişkileri geliştireceğine yürekten inanıyorum. Sofya Teknik Üniversitesi olarak, Uludağ Üniversitesi ile işbirliği içerisine girecek olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz ve bu ilişkiler çerçevesinde gerek akademik gerekse de bilimsel anlamda ciddi ilerlemeler kaydedeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından iki üniversitenin rektörü de protokol metnine imzalarını attılar. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve üniversite yöneticileri, törenin sonunda misafir akademisyenlere İznik MYO öğrencileri tarafından üretilen el yapımı çini tabaklar hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.