Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi’nden mesleki eğitim atağı

Uludağ Üniversitesi, İŞKUR iş birliğiyle kalifiye personel meselesine çözüm bulmayı hedefliyor.İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ederek çeşitli temaslarda...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi’nden mesleki eğitim atağı

Uludağ Üniversitesi, İŞKUR iş birliğiyle kalifiye personel meselesine çözüm bulmayı hedefliyor.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Feyzullah Eren Türkmen, ardından Uludağ Üniversitesi’ndeki tüm meslek yüksekokullarının yöneticileriyle bir araya geldi. İŞKUR olarak Bursa iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve mesleki eğitimlilerin istihdamını artırmak adına yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Türkmen, “Bu konuda başta Teknik Bilimler MYO olmak üzere, Uludağ Üniversitesine bağlı tüm meslek yüksekokulları ile işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Mesleki eğitime yönelik sektörlerin ihtiyacını karşılayacak vasıflı eleman ihtiyacını çözecek kalıcı çözümler üretecek ortak hedefler doğrultusunda üniversite ile birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirebiliriz” dedi.

Teknik Bilimler MYO’nun arkasından MEYOK Kurulu ile istişare toplantısına katılan Türkmen, Uludağ Üniversitesine bağlı tüm meslek yüksekokullarının temsilcileri ile bir araya gelerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. İŞKUR olarak işverenlerin vasıflı personele ulaşmalarına destek olmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Türkmen, MEYOK Kurulu’na İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgiler verdi. MYO mezunlarının bu fırsatları değerlendirmesini tavsiye etti.

MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise toplam 20 bin civarı öğrencisi ve çok sayıda programı ile Uludağ Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokullarının gerek çeşitlilik olarak, gerekse eğitim kalitesi olarak Türkiye’nin en önde gelen okulları olduğunu kaydetti. Tayar, İŞKUR ile i şbirliğinin heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Bursa sanayisinin kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi ve iş başı yapacak personellerinin mesleki vasfının artırılması konularında iş birliklerinin değerlendirildiği ziyarette, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da, İŞKUR ile personel sirkülasyonunun ve eleman ihtiyacının fazla olduğu sektörlere yönelik modüler eğitim programları ile çözüm geliştirilebileceğini belirtti. MYO ve İŞKUR temsilcilerinden oluşan bir komisyonla bu konuda daha kalıcı çözümler geliştirilmesi gerektiğini belirten Karahan, İŞKUR tarafından yakın bir zamanda yapılacak mesleki eğitimle ilgili bir çalıştaya da katkı koyacaklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.