Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi, geleceğin bilim adamlarıyla ortak proje yapacak

Uludağ Üniversitesi, İMKB ve TOFAŞ Fen liseleri ile eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde fen liseleri ile Uludağ Üniversitesi ortak çalışmalara imza atacak.Uludağ Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi, geleceğin bilim adamlarıyla ortak proje yapacak

Uludağ Üniversitesi, İMKB ve TOFAŞ Fen liseleri ile eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde fen liseleri ile Uludağ Üniversitesi ortak çalışmalara imza atacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından başlatılan ilk ve ortaöğretim seviyesindeki eğitim kurumlarıyla iş birliği projesi her yıl yeni okulların eklenmesiyle büyümeye devam ediyor. Bugüne kadar onlarca ortaokul ve lise düzeyindeki okullarla ortak projelere imza atan Uludağ Üniversitesi, son olarak İMKB ve TOFAŞ Fen liseleriyle de protokol imzaladı. Protokol sayesinde üniversitedeki akademisyenler ile lise öğretmenleri ve öğrencileri birlikte proje üretecekler.

Protokol töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Böyle protokolleri hazırlamak ve imzalamak çok kolay bir iş. Ancak içeriğini doldurmak ve içeriğinde yer alan maddeleri yerine getirmek biraz zor oluyor. Burada yazılan faaliyetlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Biz üniversite tarafına düşen görevleri, sizler de kendi kurumlarınıza düşen görevleri yerine getirmelisiniz. Yeni yetişecek gençlerimize proje üretmelerini sağlamalıyız. Gençler proje yapma konusunda tecrübe kazanmalılar. Dolayısıyla yarının üniversite öğrencisi olacak gençlerin, hangi konuda eğitim alırlarsa alsınlar bir proje temellerinin olması gerekiyor. Eğer bu alışkanlığı öğrencilere ilk ve ortaöğretim seviyesinde kazandırabilirsek, üniversitede ve daha sonraki hayatlarında çocuklarımıza çok daha başarılı olacaktır” dedi.

İMKB Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar ise yoğun bir gündem içerisinde böylesine önemli bir protokol imzalamayı kabul ettikleri için Rektör Yusuf Ulcay’a teşekkür etti.

TOFAŞ Fen Lisesi Müdürü Fatih Türk, imzalanacak protokolün gençler için büyük önem arz ettiğine işaret etti. Protokol vesilesiyle başlayacak işbirliğini daha da geliştirmeyi istediklerini kaydeden Fatih Türk, “Bizlere böyle bir imkân verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Okul olarak bir inovasyon sınıfı açtık. Bu sınıfta proje aşamasında üniversiteden destek istiyoruz. Hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Protokole destek veren başta Rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol töreninde konuşan öğrenciler, derslerde inovasyonun önemini öğrendiklerini ancak bu kavramı eğitim hayatlarında uygulama ile pekiştirmek istediklerini söylediler. Öğrenciler, yapılacak iş birliği sayesinde her yıl en azından büyük bir projenin içerisinde yer almak istediklerini vurguladılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.