Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulcay: “Yeni Mezunların Hemen Sektörü Kurtarması Bekleniyor”

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni mezun birinin hemen sektöre katkı yapmasının istendiğine dikkati çekerek, “Hayata yeni adım atmış birisinden sektörleri kurtarmasını beklemenin bir anlamı yok. O gençler önce...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulcay: “Yeni Mezunların Hemen Sektörü Kurtarması Bekleniyor”
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni mezun birinin hemen sektöre katkı yapmasının istendiğine dikkati çekerek, “Hayata yeni adım atmış birisinden sektörleri kurtarmasını beklemenin bir anlamı yok. O gençler önce kendini geliştirmeli ki bir faydaları olsun” dedi.
Uludağ Üniversitesi, mühendislik fakültelerindeki eğitim kalitesini yükseltmek maksadıyla Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) ile iş birliğine gitti. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve fakülte yöneticileri, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükselmesine yardımcı olan MÜDEK yöneticilerini üniversitede ağırladı. Yapılan toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de konuk oldu.
KALİTELİ EĞİTİMİN ALT YAPISI HAZIRLANIYOR
Toplantıda MÜDEK ile yapılacak ortak çalışmanın Uludağ Üniversitesi için fayda sağlayacağına inandığını söyleyen Rektör Yusuf Ulcay, sadece mühendislik için değil, diğer fakültelerdeki eğitim ve öğretim hizmetlerindeki kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalar da yürüttüklerini açıkladı. 3. nesil üniversite vizyonu ile Uludağ Üniversitesi’ne yeni bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan öğrenci kalitesinin arttırılması ve eğitim verilen mekânların iyileştirilmesinin yanında mezun edilen öğrencilerin de sektöre hazır edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun için de iş dünyası ile ortak projeler üretmeye devam ettiklerini kaydeden Ulcay, “Yeni mezun bir öğrencinin hemen sektöre katkı yapması isteniyor. Oysa daha önce yeterli stajı yapmamış, sadece teorik eğitim almış bir gence önce yapacağı mesleği öğretmek gerekiyor. Staj imkânlarının genişletilmesi ve geliştirilmesi için ilgili kurumlar ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Ancak, çalışma hayatına yeni atılmış birisinden sektörü kurtarmasını beklemenin bir anlamı yok. O gençler önce kendilerini geliştirmeli ki ilerleyen dönemlerde sektöre faydaları olsun” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.