Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur’lu Öğrencilerden ‘Gönüllü Turizmi’ Projesi

Giresun Uğur Lisesi öğrencileri, ‘Gönüllü Turizmi’ projesi kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin yaşam tarzı ve kültürünü Ege Bölgesi’nde yaşayan Uğurlu öğrencilere tanıttı.Türkiye’de ilk kez SosyalBen Akademi ve Uğur Okulları...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Uğur Lisesi öğrencileri, ‘Gönüllü Turizmi’ projesi kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin yaşam tarzı ve kültürünü Ege Bölgesi’nde yaşayan Uğurlu öğrencilere tanıttı.
Türkiye’de ilk kez SosyalBen Akademi ve Uğur Okulları iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Gönüllü Turizmi’ projesinde Giresun Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri, Aydın, Nazilli ve İzmir Uğur Okulları öğrencilerini yaylaya çıkartarak Karadeniz’in kültürünü, yaşam tarzını ve gündelik yaşamını tanıttı. “Uğur Okulları Gönüllü Turizmi” adı verilen proje, dünya üzerinde "voluntourism" tanımlaması ile oldukça yaygın bir anlayış. Türkiye’de lise öğrencilerinin koordine ettiği ilk gönüllülük projesi olması açısından da önem taşıyor.
Giresun Uğur Lisesi öğrencisi Eren Şenkal’ın Karadeniz’in zenginliklerini tanıtmak hedefiyle başlattığı ve daha sonra kapsamını genişlettiği “Uğur Okulları Gönüllü Turizmi” projesi, "turizm ile gönüllülük" kavramları üzerine kurulu. Bu kapsamda öğrenciler, projede seçilen bir bölgenin kültürel yaşamını deneyimlerken aynı zamanda o bölgeye özgü faaliyetlerde gönüllü olarak çalışabiliyor.
Gönüllü turizmi, hem gönüllü çalışma kavramına olan ilginin artmasını, hem de öğrencilerin farklı bölgelere ait yaşam kültürünü deneyimlemesini hedefliyor. Aynı zamanda turizmde gönüllülük kavramı üzerine odaklanarak, daha sürdürülebilir bir turizm anlayışına odaklanıyor.
Giresun şehir merkezinden 65 kilometre uzaklıkta ve 1700 metre yükseklikte bulunan sık çam ağaçlarıyla çevrelenmiş Kulakkaya Yaylası’nda gerçekleştirilen projede Egeli öğrenciler, Karadeniz yöresine özgü yemekleri, müzikleri ve oyunları tanıma imkanı bulurken, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunarak Karadenizli gibi yaşamayı deneyimledi. Sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilen ’Gönüllü Turizmi’ projesi ile öğrenciler, topluma ve çevreye duyarlı çalışmalarda bulunmanın yanı sıra Karadeniz Bölgesi’nin yayla ve doğa turizmindeki farklılığına da dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.