Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil’den TEOG Sınav Sonucu Değerlendirmesi

Binlerce öğrencinin beklediği 2016 TEOG sınav sonuçları dün açıklandı. Bu aşamadan sonra velilerin ve öğrencilerin hangi adımları izlemeleri gerektiği hakkında bilgi veren Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, “Veliler...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Binlerce öğrencinin beklediği 2016 TEOG sınav sonuçları dün açıklandı. Bu aşamadan sonra velilerin ve öğrencilerin hangi adımları izlemeleri gerektiği hakkında bilgi veren Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, “Veliler şimdiden okul araştırmalarına başlasınlar çünkü tercih süreci çok uzun bir süreç olmayacak” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 27-28 Nisan ve 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavlarının değerlendirmelerinin dün tamamlandığı bildirildi. Veliler öğrencilerin sınav puanlarını E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecekler. Bu sınavlar aynı zamanda öğrencilerin yazılı notu olarak da geçeceğinden yıl sonu başarı puanına da etkisi olacak. Tüm sonuçların toplamındaki yerleştirme puanı ise Temmuz ayı başında açıklanacak. Dün açıklanan puanların, puan oluşumunda yaklaşık yüzde 70 oranında etkili olacağını söyleyen Nazik Kösegil, “Öğrencilerin birinci dönem ve ikinci dönem sınav puanlarının ağırlıklı ortalaması 700’e dönüştürülerek bir puan ortaya çıkacak. Bu puana, öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının ortalaması eklenecek ve ikiye bölünecek. Ortaya çıkan puana ‘yerleştirme puanı’ diyeceğiz ve tercih yerleştirmelerinde de bu puanı kullanacağız. Temmuz ayı başında bu puanın da açıklanmasını bekliyoruz” dedi.
“YERLEŞTİRME PUANI AÇIKLANDIĞINDA TERCİH SÜRECİ ÇOK UZUN BİR SÜREÇ OLMAYACAK”
Bazı okulların sınav puanına göre öğrenci alacaklarını dile getiren Kösegil, “Özellikle yabancı özel okulların bazıları yerleştirme puanıyla öğrenci alacak bazıları ise sınav puanıyla öğrenci alacak. Hatta Robert Koleji gibi okullar birinci dönem ve ikinci dönem sınav puanlarını farklı oranlayacaklar. Dolayısıyla şu anda yapılması gereken özellikle yabancı okullara başvuru yapacak olan öğrencilerin velilerinin yabancı okulların web sitelerini araştırması ve hangi puana göre öğrenci alacaklarını öğrenmesi gerekiyor. Bu anlamda da araştırmaya girmeleri gerekiyor. Diğer taraftan veliler tahmini puanlama da yapabilirler. Özellikle internet üzerinde puan hesaplayan birçok robot var. Tahmini bir puana göre şu anda yapılması gereken şey okul araştırması yapmak. Çünkü yerleştirme puanı açıklandığında tercih süreci çok uzun bir süreç olmayacak. Velilerin bu süreç içerisinde doğru karar verebilmesi için de bugün itibariyle okul araştırmaları yapmaları, öğrenciye uygun okulu bulmaları ve buna göre de tercih listelerini oluşturmaları gerekecek” açıklamalarında bulundu.
“ÖĞRENCİYE BASKICI DAVRANMAYIN”
Dikkat edilmesi gerek en önemli konulardan birinin de öğrencinin psikolojisi olduğuna dikkati çeken Kösegil, açıklamalarına şöyle devam etti: “Diğer taraftan da 2 puanın da açıklanmış olması velilerin çok dikkat etmesi gereken bir husus. Çünkü öğrenciye sınav sonucuyla ilgili baskıcı davranmamak, öğrenciyi desteklememek gerekiyor. Öğrencinin bu başarısından alacağı dersleri olumlu değerlendirerek aslında lise hayatına doğru bir adım atmalarını sağlamaları gerekecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.