Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uaü Öğrencisine Google’dan Başarı Bursu

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Evis Hoxha, Google Anita Borg bursunu alma başarısını gösterdi.Her yıl Google tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika üniversitelerinden seçilen 20 kız...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Evis Hoxha, Google Anita Borg bursunu alma başarısını gösterdi.
Her yıl Google tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika üniversitelerinden seçilen 20 kız öğrenciye bilgisayar teknolojileri alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve genç kadınları cesaretlendirmek amacıyla verilen Anita Borg bursunu bu yıl Türkiye’den Uluslararası Antalya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Evis Hoxha kazandı. Oxford, Ecole Polytechnique, Royal Institute of Technology gibi dünyaca saygın üniversitelerin öğrencileri ile birlikte 7 bin Euro para ödülünün sahibi olan Hoxha, aynı zamanda 2007 yılından beri Türkiye’den bu başarıyı gösteren 4. öğrenci olarak öne çıkıyor.
YAZ STAJINI GOOGLE’DA YAPACAK
Arnavutluk vatandaşı olan ve Arnavutluk Fizik Olimpiyatları birinciliği ile 2014 Balkan Bilgisayar Olimpiyatları bronz madalya ödülü bulunan Hoxha, lisans eğitimi için tercih ettiği Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde tam burslu ve bölüm birincisi olarak eğitimine devam ediyor. Bursu kazanmak için oldukça zorlu bir başvuru süreci geçirdiğini belirten Hoxha, “İlk olarak özgeçmiş, transcript, referanslar ve 4 soruya essay olarak verdiğiniz cevapları online olarak doldurduğunuz forma ekleyip gönderiyorsunuz. Daha sonra başvurunuz Google hakemleri tarafından değerlendiriliyor ve online bir mülakata çağrılıyorsunuz. Önceki başarılarım ile üniversitede görev aldığım sosyal ve bilimsel projelerim üzerinden geçen mülakat sonrasında ise en iyi 20 aday arasında gösterildiğim için çok mutluyum” dedi.
Yaz stajını da bu yıl Google’ın Zurich ofisinde yapma hakkı kazanan Hoxha aynı zamanda Anita Borg bursunu kazanan 20 kız öğrenciyle birlikte düzenlenen özel organizasyonda bir araya gelecek.
LİSANS EĞİTİMİ İÇİN TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ
Arnavutluk’taki başarılarının ardından lisans eğitimi için Türkiye’yi seçtiğini ifade eden Evis Hoxha, “UAÜ’de eğitim dilinin İngilizce olması, ortak bir dil kullanarak hem dersleri öğrenmek hem de çevreyle iletişim kurmada yurt dışından gelen öğrenciler için büyük bir kolaylık. Üniversitemin ulusal ve uluslararası firmalarla işbirliği içerisinde olmasından kaynaklı staj imkanının sağlanması da tecrübe edinme adına önemli bir avantajdı benim için. Kampüs içerisindeki çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin oluşturduğu çeşitlilikle farklı kültürleri yakından öğrenme fırsatı buldum. Üniversitemizin yetkin akademik kadrosu ise tüm bu süreçte destekleri ve tecrübeleriyle yanımda oldular” diye konuştu.
GOOGLE ANİTA BORG BURSU NEDİR?
Anita Borg (1949-2003) hayatı boyunca bilgisayar bilimlerindeki kadın temsilini arttırmak ve bu alandaki kadınların birlikte daha güçlü olması için çalışmış Amerikalı bir bilgisayar bilimcisidir. İnternet devi Google, Anita Borg anısına 2004’te bilgisayar bilimleri ve ilişkili alanlarda lisans-lisansüstü öğrencisi kadınları desteklemek için bir program başlatmıştır. Bu program kapsamında tüm dünyada yaklaşık 1000 kadın desteklenmiştir.
Anita Borg Bursu bilgisayar bilimleri/teknolojileri alanlarında çalışan/öğrenci/akademisyen kadınların birbirlerine ulaşmaları, destek ağları kurmaları, bilgisayar bilimlerini daha genç kadınlara tanıtmaları ve çalışmaları için cesaretlendirilmelerini hedeflemektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.