Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüsiad’da Gelişim Üniversitesi Başarısı

Girişimcilik Kültürünün genç beyinler arasında yaygınlaşması gerektiğinin önemine dikkat çeken “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında Gelişim Üniversitesi üstün başarı gösterdi.TÜSİAD “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girişimcilik Kültürünün genç beyinler arasında yaygınlaşması gerektiğinin önemine dikkat çeken “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında Gelişim Üniversitesi üstün başarı gösterdi.
TÜSİAD “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında ödüller, sahipleriyle buluşturdu. 7 ay süren zorlu yolculuğun büyük finali 5 Mayıs Perşembe günü Sabancı Senter’da gerçekleştirildi. 70 ilden 114 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada, lisans ve lisansüstü öğrenciler projelerini jüri üyelerine sundu. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Girişimcilik sektörünün önde gelen isimlerinin bulunduğu organizasyona, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Abdulkadir Gayretli, Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Meslek Yüksek Okulu (M.Y.O.) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Şen, proje sahibi akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi.
Açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes’in yaptığı yarışmanın final jüri üyeleri; Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras ve Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Nazlı Boyner oldu.
“GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 1292 PROJE ARASINDAN İLK 14’ E GİRDİ”
Yarışmada 1292 proje arasından 14 proje belirlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişimciler Ekibinin üstün başarısı ile “Düğü Dünyası” adlı projesi ile İlk 14 proje arasında yerini aldı. Ardından büyük finalde yarışmak üzere seçilen 5 proje, Türkiye’nin en büyük firma ve yöneticilerinin rehberliğinde 2 aylık bir hazırlık süreci geçirdi. Yarışmada dereceye giren 5 finalist sahnede sunumlarının gerçekleştirdi. Aralarından belirlenen 3 finalist ise sırasıyla 75.000 TL, 50.000 TL ve 25.000 TL’lik ödüllerine kavuşturuldu.
“EN FAZLA KATILIM GÖSTEREN ÜNİVERSİTELER ARASINDA 3.’LÜK ÖDÜLÜ GELİŞİM ÜNİVERSİTESİNE VERİLDİ”
İstanbul Gelişim Üniversitesi, ilk 30 proje içerisine 2, ilk 14 proje içerisine ise 1 projenin sahibi olarak, 146 iş fikri ile başvuru yapan Gelişim Üniversitesi en çok katılım gösteren üniversite dalında 3.’lük ödülünü aldı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bedii Can YÜCAOĞLU tarafından, başarılarından dolayı Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Abdulkadir Gayretli’ye plaketi takdim edildi. Program sonuna doğru Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Abdulkadir Gayretli, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, iş adamları Ali Koç ve Murat Özyeğin ile görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerde Gelişim Üniversitesi öğrencilerine ve çalışmalarına destek sözü alındı.
Gençler arasında Girişimcilik ruhunu canlandırmayı hedefleyen TÜSİAD tarafından 2011, 2012 ve 2013 yıllarında da düzenlenen TÜSİAD “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında 2015-2016 döneminde ise toplam 3.195 kişi, 1.292 iş fikri başvurusu gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.