Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin yıldızı yeni yerinde eğitime başlıyor

Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarından Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aşağısöğütönü’nde eğitime başlayacak.2016-2017 eğitim-öğretim yılına yeni yerinde eğitime başlayacak olan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarından Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aşağısöğütönü’nde eğitime başlayacak.
2016-2017 eğitim-öğretim yılına yeni yerinde eğitime başlayacak olan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uçak bakımı alanında uluslar arası standartlarda eğitim vermeye devam ediyor. Donanımı ile dikkat çeken eğitim binası hakkında bilgi veren Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Sırrı Kabadayı, “Yeni binamızda 24 derslikli öğretim binası, 32 atölye ve laboratuardan oluşan uçak bakım alanı, 11 atölye ve laboratuardan oluşan bilişim teknolojileri alanı ile 225 öğrencilik pansiyon ve spor salonu bulunmaktadır. Okulumuz yeni eğitim öğretim dönemine hazırdır. Yaklaşık 16 Milyon TL’ye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan okulumuz, Türkiye’nin 35 vilayetinden gelen öğrencilerin öğrenim gördüğü bir okuldur” dedi.
Türkiye’nin en yüksek puanlı meslek lisesi öğrencileri bu okulda
Okulun bu yılki TEOG puanlarına göre Türkiye’de en çok tercih edilen ve en yüksek puanla girilen mesleki ve teknik Anadolu lisesi özelliği olduğunu da vurgulayan Kabadayı, “Okulumuzu yaklaşık bir aylık çalışmanın sonucunda Gazipaşa Mahallesi’nden mevcut Aşağısöğütönü Mahallesi’ndeki yeni kampüsüne taşıdık. Öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılında Türkiye’nin en modern uçak bakım ve bilişim alanlarına sahip okulunda eğitime başlayacak olmalarından dolayı mutluyuz. Ayrıca okulumuzun, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ‘Tanınan okul’ statüsü kazanması daha fazla öğrencimizin okulumuzu tercih etmesine ve daha fazla motive olmuş öğrenci kitlesine sahip olmamızı sağladı. Yeni eğitim öğretim yılında 120’si yatılı olmak üzere 700 öğrenci okulumuzda öğrenim görecek” diye konuştu. Kabadayı, sosyal donatılar ve okula ulaşım hakkında ise “12 bin metre kare açık alan, spor salonu ve diğer kapalı alanlarımızla öğrencilerimiz her türlü sosyal-kültürel ve sportif faaliyeti yapma imkanına sahip. Aşağısöğütönü Mahallesi’ne her 8 dakikada bir belediye otobüsü ile ulaşım mümkün. Ayrıca öğrencilerimize servis hizmetimiz de var. Ulaşım konusunda bir sıkıntımız yoktur” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.