Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Silikon Vadisi’ndeki Teknoloji Merkezi Hayata Geçiyor

StarTURK Kuluçka Merkezi Projesi, KOSGEB’in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı’ndan destek almaya hak kazandı.Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) liderliğinde Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
StarTURK Kuluçka Merkezi Projesi, KOSGEB’in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı’ndan destek almaya hak kazandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) liderliğinde Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi konsorsiyumunda hazırlanan StarTURK Kuluçka Merkezi Projesi, KOSGEB’in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı’ndan destek almaya hak kazandı. ABD’de Silikon Vadisi’nde kurulacak olan StarTURK Kuluçka Merkezi’ne KOSGEB, 5 yıl boyunca toplamda 3 milyon 850 bin dolar destek verecek.
Üniversitelerin güçlerini birleştirerek oluşturduğu konsorsiyum tarafından Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri, ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, ihracatın arttırılması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması ve KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanması için proje hazırlandı. Ortaklık protokolü ile yaklaşık yüzde 80’i bilişim sektöründe yer alan 700 firmanın ve Türkiye’nin en büyük kuluçka yapılarını bünyesinde barındıran konsorsiyum, Silikon Vadisi’nde yüksek teknoloji üretmek ve dünya pazarında yer almak için önemli bir yatırım yapıyor olacak.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, dünyanın teknoloji başkenti sayılan ABD’de kuluçka merkezinin kurulmasının Türkiye açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin gelecek hedefleri için bu tür projeleri mutlaka hayata geçirmesi gerektiğini ifade eden Yüksek, projenin 5 üniversitenin konsorsiyumunda gerçekleşmesinin de önemine işaret etti.
Türkiye’nin geçmişte tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş sürecini ıskaladığını aktaran Rektör Yüksek, günümüzde yaşanan ve sanayi 4.0 olarak adlandırılan sürecin mutlaka yakalanması gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.