Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye mezunları Pakistan’da buluştu

Türkiye’den mezun olup memleketlerine geri dönen Pakistanlı öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.Türkiye Mezunların Buluşması programının ilki 11 Kasım...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye mezunları Pakistan’da buluştu

Türkiye’den mezun olup memleketlerine geri dönen Pakistanlı öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

Türkiye Mezunların Buluşması programının ilki 11 Kasım Karachi’de, ikincisi 12 Kasım Lahore’de, son program ise 14 Kasım’da saat 18.00’de Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirildi.

Programda YTB’yi temsil eden Başkan Mehmet Köse, "Türkiye-Pakistan ilişkisi daha da güçlü olması gerekiyor. Başta okumak amaçlı olmak üzere, iş birliği ve diğer her türlü ilişkimizin güçlü olması lazım. Türkiye’den Pakistan’a veya Pakistan’dan Türkiye’ye gidiş geliş beklentilerden çok azdır. Ticaret anlaşmamız da sayılabilecek kadardır. Bu gibi etkinliklerin amacı ise hem ticaret hem de eğitim alanlarında ilişkimizi daha çok güçlendirmek, kardeşliğimizi artırabilmektir" dedi.

Mehmet Köse, "Amerika Alumni Network"ün, Amerika dışından gelen öğrencilerin büyük bir güç platform olduğunu ve Türkiye’nin ise böyle bir platform oluşturmaya çalıştığını belirti.

İslamabad’da düzenlenen programa yaşlaşık 120 Türkiye’den mezun olan Pakistanlı katıldı. Program çeşitli ikramlar ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.