Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Öğrencilere Özel, ABD’de 1 Sene Master Fırsatı

Bünyesinde önemli sayıda yabancı öğrenci barındıran İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Türk öğrencilerin ve akademisyenlerin uluslararası arenada etkin olmasını sağlamak için Amerika’nın Georgia State Üniversitesi ile bir iş birliğine...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bünyesinde önemli sayıda yabancı öğrenci barındıran İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Türk öğrencilerin ve akademisyenlerin uluslararası arenada etkin olmasını sağlamak için Amerika’nın Georgia State Üniversitesi ile bir iş birliğine imza attı.
5 yıllık bir program olan bu iş birliğinin hayata geçiş aşamasını, içeriğini ve faydalarını anlatan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Ercan Gegez, hem üniversite hem de fakülte olarak son zamanlarda uluslararası iş birliklerine daha fazla önem vermeye başladıklarını dile getirdi. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversiteler arasında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Gegez, ‘’Bu anlamda daha güçlü olabilmek adına bir takım temaslarımız oldu. Georgia State Üniversitesi’nden dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Tamer Çavuşgil ile bir görüşmemiz oldu ve kendisi bu noktada üniversitemiz ile böyle bir iş birliği yapmayı uygun buldu. Projeye bu şekilde başlamış olduk’’ diye konuştu.
5 YILDA HEM LİSANS HEM YÜKSEK LİSANS ŞANSI
İş birliğinin içeriğine değinen Prof. Dr. A. Ercan Gegez konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’4+1 ve 4+1+3 şeklinde dizayn edilmiş bir içerikten söz ediyoruz. 4+1 olan kısım şu şekilde; öğrenci 4 sene boyunca lisans eğitimini alıyor. Bu süreç bittikten sonra ise 2 sene olan yüksek lisans eğitimini, 1 senede Amerika’da tamamlama şansı buluyor. Çünkü anlaşma kapsamında 4 yıllık lisans eğitiminin son senesinde yüksek lisans içeriğine uygun dersler almış oluyor. Yani öğrenci Amerika’da yapacağı 2 yıllık yüksek lisansı, Türkiye’de lisans eğitiminin son yılı ve Amerika’da 1 yıl okuyarak tamamlamış oluyor. Bu süreçte başarılı öğrenciler burs imkanlarından da yararlanabiliyor. 4+3+1 sistemiyle ise öğrenci bütün bu saydıklarımın üzerine 3 yıl Amerika’da doktora yapma imkanına sahip olabiliyor.’’
Anlaşmanın kapsadığı bölümler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. A. Ercan Gegez, ‘’Anlaşma şu anda İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin İşletme, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi bölümleriyle Hukuk Fakültesi kapsamında planlandı. Çünkü fakültelerin karşılıklı olarak programlarının uyum sağlaması gerekiyordu’’ dedi.
EĞİTİM DİLİ İNGİLİZCE
Anlaşma kapsamında yer alan bölümlerin eğitim dillerinin İngilizce olacağının altını çizen Prof. Dr. Gegez, ‘’Öğrencilerimiz üniversiteye başlarken ister hazırlık okumuş ister doğrudan birinci sınıfa başlamış olsunlar, üçüncü sınıfı bitirdiklerinde bu programda yer almaya karar verdikten sonra Amerika’nın belirlemiş olduğu dil koşullarını ve diğer koşulları sağladıkları taktirde programa girmeye hak kazanacaklar’’ diyerek konuşmasını sürdürdü.
HEM ÖĞRENCİLERE HEM AKADEMİSYENLERE KATKI SAĞLAYAN BİR ANLAŞMA
Bu iş birliğinin öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ercan Gegez, Amerika’nın özellikle işletme ve pazarlama alanlarında çok önemli bir ülke olduğunu ifade etti. Anlaşmanın sadece öğrenciler için değil akademisyenler açısından da önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Gegez, ‘’Karşılıklı öğretim üyesi değiş tokuşu olacak. Mentoring dediğimiz bir öğretim programı var. Buradaki daha az tecrübeli öğretim üyelerimizi Amerika’daki kıdemli öğretim üyelerinin yanına yolluyoruz. Buradan giden akademisyenlerimiz oradakilerle birlikte derslere katılarak kendilerini, ders verme becerilerini geliştirebiliyorlar’’ diye konuştu. Ayrıca Amerikalı öğrencilerin de Türkiye’ye gelerek, buraya gelen Amerikalı öğretim üyelerinden Türk öğrencilerle birlikte ders alabileceklerini dile getiren Prof. Dr. Gegez bu durumu, ‘’İş birliğinin güzel yanlarından biri’’ olarak değerlendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.