Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turist Rehberlerinin uzmanlık eğitimleri Açık Öğretim Sistemi ile verilecek

Anadolu Üniversitesi ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ülkede turist rehberliği hizmetlerinin daha nitelikli bir şekilde verilebilmesi için “Turist Rehberleri Uzmanlık Eğitimi” protokolüne imza attı.Rektörlük Ofisi’nde 16 Nisan...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turist Rehberlerinin uzmanlık eğitimleri Açık Öğretim Sistemi ile verilecek

Anadolu Üniversitesi ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ülkede turist rehberliği hizmetlerinin daha nitelikli bir şekilde verilebilmesi için “Turist Rehberleri Uzmanlık Eğitimi” protokolüne imza attı.

Rektörlük Ofisi’nde 16 Nisan Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve TUREB Başkanı Zeki Apalı’nın katıldığı protokol törenine, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İnci Oya Coşkun, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medet Yolal, Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Aydın, Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Program Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Buket Kip Kayabaş ve Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Duygu Yetgin yer aldı.

Turist rehberliği, rehberin kendini sürekli geliştirmesini, bilgi dağarcığını artırmasını ve güncel tutmasını gerektiren bir meslek olarak biliniyor. Bu bağlamda Anadolu Üniversitesi ve TUREB’in iş birliği, mevcut 11 bin civarındaki belgeli turist rehberinin kendilerini sürekli geliştirmelerine yönelik ihtiyacı, çağın gerçeklerine uygun yöntemlerle karşılayacak uzmanlık e-sertifika programlarını içeriyor. Böylece uzmanlık eğitimi ile ilgili e-Sertifika programlarını başarı ile tamamlayan mevcut turist rehberlerinin sicillerine uzmanlıkları kaydedilecek. Aynı zamanda bu sertifika programları ile uzmanlaşma eğitimlerinden üniversitelerin Turizm/Turist Rehberliği bölümlerinde (ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde) eğitim alan geleceğin turist rehberi adayları da yararlanabilecek. Turizm/Turist Rehberliği Bölümü öğrencileri, turist rehberliği yapma belgesine sahip olduktan sonra aldıkları uzmanlık eğitimleri de sicillerine işlenebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.