Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci dönem mezunlarını törenle uğurladı. 149 hukukçu diplomalarını alarak mesleklerine ilk adımı attı.Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen törene Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sacit...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci dönem mezunlarını törenle uğurladı. 149 hukukçu diplomalarını alarak mesleklerine ilk adımı attı.
Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen törene Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sacit Adalı, Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Mütevelli Heyeti Üyesi Hatice Tülay Tuğcu, Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, Akademik kadro, öğrenciler ve aileler katıldı.
Prof. Dr. Adalı mezun olan öğrencilere şöyle seslendi:
“Çok yakın zamanın hakimleri, savcıları, avukatları, noterleriyle her çeşit işi yapabilecek kabiliyet ve meziyette olan sizler. Her yer ve zamanda sinirlerinize hakim olarak sakince durup, düşünerek karar verme dikkatini kendinizden esirgemezseniz akil insan olursunuz. Akil adam aynı zamanda adil adamdır. Burada bir aile yuvası, aile mutluluğunun yaşandığı yer olan Turgut Özal Üniversitesi’ni biz sizlere anlatacak değiliz. Siz Turgut Özal Üniversitesi’ni dışarıya bilmeyenlere anlatacaksınız. Sözle değil, yaşayışınızla. Sizin gibi örnek insanlar yetiştirdiği için bu üniversiteyi tebrik ediyorum."
Rektör Prof. Dr. Şengün ise Turgut Özal Üniversitesi mezunlarının, Turgut Özal’ın ruhuyla, düşünce ufkuyla, hamle ruhuyla yetiştiklerini vurgulayarak, "Nasıl ki Turgut Özal bu ülkenin önünü açtı, çağ atlattı. Bu ülkeyi, dünyaya açtı. İşte burada ki hukuk fakültesinden mezun olan gençlerde bizim umudumuz, ışığımız, motivasyonumuz bu ülkeyi geleceğe taşıyacaklar. Bu ülkenin geleceğinin mimarı olacaklar” diye konuştu.
Hukuk Fakültesi dönem birincisi Ayşe Süeda Ünal da başarıyla övünülmeyeceğini, şükredileceğini dile getirdi. Ünal, “İnanmak başarmanın yarısıdır derler. Ben böyle düşünmüyorum. Bence sevmek, sevilen şeyler uğruna bir şeyler feda edebilmektir başarmanın yarısı. Başarmanın diğer yarısı da kendiniz için değil, başkaları için bir şey yapabilmek, kendi ideallerimiz ve menfaatlerimizin önüne her zaman başkalarınınkini koyabilmektir’ ifadelerini kullandı.
Tören, öğrencilerin kep atması ile sonra erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.