Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgut Özal Üniversitesi 18’inci Dönem Sağlık Mezunlarını Verdi

Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu (SBMYO) 18’inci dönem mezunlarını verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, "Bugün bizim hasat mevsimimiz. Öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde yuvadan uğurluyoruz"...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu (SBMYO) 18’inci dönem mezunlarını verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, "Bugün bizim hasat mevsimimiz. Öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde yuvadan uğurluyoruz" dedi.
Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 14 bölümden 520 öğrenci mezun oldu. Okul birincisi Beyza Nur Gayret, öğrenci odaklı üniversite ifadesinin kağıt üzerinde kalmadığını yaşayarak gördüğünü söyledi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, Genel Sekreter Fahrettin Karagöz, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Okul birincisi Beyza Nur Gayret, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, okul birincisi Beyza Nur Gayret’e ödülünü takdim etti. 2016 yılı vefa ödüllerini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik ve Genel Sekreter Fahrettin Karagöz verdi. Öğrencilere onur belgelerini ve yüksek onur belgelerini ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik ile Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya verdi. Üniversitenin Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü öğrencisi Ada ve arkadaşları mezuniyet töreninde bir konser verdi. Optisyenlik Bölümü öğrencisi Ahmet  ile Elektronörofizyoloji Bölümü öğrencisi Rabia ve arkadaşları da törende Türk Halk Müziği konseri verdi.
"BU BİZİM HASAT MEVSİMİMİZ"
Mezuniyet töreninde ailelere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, Turgut Özal Üniversitesi’nin çocuklarına göz bebeği gibi baktığını söyledi. Kösecik, “En iyi bildiğimiz işi, en doğru bildiğimiz işi yaptık. Ülkemizin ve dünyanın en güzel üniversitelerin de en güzel, en doğru yapılan eğitim, öğretim modeli ne ise onları hayata geçirmeye çalıştık. Tüm öğretim elemanlarımız sadece kapılarını değil, telefonlarını değil, gönüllerini sizlerin çocuklarına açtılar. Onlara göz bebekleri gibi baktılar. Bugün bizim hasat mevsimimiz. Öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde yuvadan uğurluyoruz. Umuyoruz ki sadece Türkiye’de değil, dünyanın herhangi bir yerinde en güzel şekilde mesleklerini yapacak şekilde sizlerin çocuklarını en güzel şekilde yetiştirdik. Turgut Özal Üniversitesinin ve bizlerin göğsünü kabartacaksınız bundan asla şüphemiz yok” diye konuştu.
"TÜRKİYE’NİN SAĞLIK ORDUSUNA KATKI YAPIYORUZ"
18’inci dönem mezunlarını verdiklerini belirten Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya da, 14 bölümden 520 öğrencinin bu heyecanı yaşadığını kaydetti. Kaya, “3 bine yakın mezunla Türkiye’nin sağlık personeli ordusuna ciddi bir katkı yapmış durumdayız. Bugünkü 520 mezunumuzla da bu katkı artarak bundan sonraki yıllarda devam edecek. Halihazırda da 14 program ve bin 200 öğrenci ile eğitim-öğretime devam ediyoruz. 2 yıllık süre zarfı içerisinde öğrencilerimizin hem teorik hem de pratik eğitim almaları konusunda gerekenler yapıldı. İyi bir kariyer yapmanız, iyi bir meslek sahibi olmanız en büyük temennimiz” ifadelerini kullandı.
Okul birincisi Beyza Nur Gayret ise, öğrenci odaklı üniversite ifadesinin kağıt üzerinde kalmadığını yaşayarak gördüğünü söyledi. Gayret, “Dolu dolu yaşadığım iki sene için herkese minnettarım. Başta bölüm başkanımız Serap Dede olmak üzere bütün hocalarımıza teşekkür ederim. ‘Hocam ben bunu yapamadım’ dediğim zaman hemen kendi işlerini bırakıp benim işime koştular. Bu aile sıcaklığı için sadece dilimle söylemiyorum, gerçekten yüreğimden gelerek söylüyorum herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atması ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.