Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgut Özal Tıp, Üçüncü Dönem Mezunlarını Verdi

Turgut Özal ÜniversitesiTıp Fakültesi üçüncü dönem mezunlarını verdi. Mezun olan 106 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki mezuniyet törenine, Mütevelli Heyeti BaşkanıProf. Dr. Sacit Adalı,...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgut Özal ÜniversitesiTıp Fakültesi üçüncü dönem mezunlarını verdi. Mezun olan 106 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki mezuniyet törenine, Mütevelli Heyeti BaşkanıProf. Dr. Sacit Adalı, RektörProf. Dr. Abdulkadir Şengün, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gündüz, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sacit Adalı, ‘Tıp Fakültelerinden her meslek mensubu çıkar bilhassa sanatkarlar, bazen de doktorlar çıkar. Demek ki bu söze, bu geleneğe itibar ederek siz Türkiye’nin en kalburüstü en fevkalade gençleri burayı seçmiş, gelmişler ve şuanda mezun oluyorlarsa da bu söylediklerimi de yapabilecek kabiliyettedirler.” şeklinde konuştu. RektörProf. Dr. Abdulkadir Şengün, insan için sağlıktan daha kıymetli bir şey olmadığını söyledi. Mezun olan doktorların insanın en değerli varlığına, sağlığına hizmet edeceklerini belirten Şengün, bu öğrencilerin zorlu bir dönemi geride bıraktıklarını dile getirerek modern tıbbın gereklerini yerine getirerek eğitim veren akademik personele teşekkür etti.
HEKİMLİK SAYGIDEĞER VE ONURLU BİR MESLEK
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gündüz ise, hekimliğin dünyanın her yerinde ve toplumunda saygıdeğer, onurlu bir meslek olduğunu söyledi. Gündüz, en önemli sebebin insanlığa hizmet etmesi olduğunu belirtti. Hekimlerin fedakârca gece, gündüz çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Gündüz, kendi dertlerini, kendi ihtiyaçlarını kenara atıp sürekli başkalarının ihtiyaçların cevap vermek zorunda olduklarını ifade etti. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut ise, göreve başlayan arkadaşların ülkenin neresine giderlerse gitsinler vatandaşla iç içe olmalarını tavsiye etti. Bulut, vatandaşa sevgiyle yaklaşmalarını önerdi. Bulut ayrıca, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, meslek hayatlarında başarılar diledi.Tıp Fakültesi bölüm birincisi Uğur Türkmen, doktorluğu severek yapmayı öğreten hocalarına teşekkür etti. Türkmen ayrıca, tüm arkadaşlarına meslek hayatında başarılar diledi.
BÖYLE BİR ŞANS HER TIP ÖĞRENCİSİNE NASİP OLMAZ
Tüm öğrenciler adına konuşan Maral Amangurbanova, hocalarının yeri geldi arkadaş, yeri geldi aile olduklarını söyledi. Amangurbanova şöyle konuştu:
“Bizleri kütüphanelerde sabahlatan şey neydi? Sabahlara kadar nöbet tutmamızı sağlayan şey neydi? Para, güç… Hayır, tabi ki de sevgiydi. Yaratılana, insanlığa olan koşulsuz sevgiydi. Sevginin tam olarak ne anlama geldiğini en çok hocalarımızdan öğrendik. Hastalarımıza sadece teşhis gözüyle bakmayıp onları birer insan olarak değerlendirmeyi öğrendik. Tıp sanatını sevgi ve empati ile yoğurduğumuzda ancak gerçek hekim olacağımızı öğrendik. Hocalarımızla yeri geldi arkadaş, yeri geldi aile olduk. Öğrencilerim benim için birinci önceliktir. Onlar ne isterlerse o olur. Onlar benim kardeşim. Siz yükselecekseniz başımı ayağımın altına basamak yaparım diyen gerçek anlamda hekim hocalarımızla olgunlaştık biz. Böyle bir şans her tıp öğrencisine nasip olmaz.”
Konuşmalarından ardından öğrencilere plaketleri takdim edildi. Daha sonra Tıp Fakültesi dönem birincisi Uğur Türkmen, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Törende, Grup Neva mini bir konser verdi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin diplomalarını almaları ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.