Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik ve taşımada etkin denetleme eğitimi

EDİRNE (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu çerçevesinde daha etkin denetleme yapılması konusunda Edirne’de bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıda...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trafik ve taşımada etkin denetleme eğitimi
EDİRNE (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu çerçevesinde daha etkin denetleme yapılması konusunda Edirne’de bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda emniyet, jandarma, belediye ve karayolları trafik ve ulaştırma birimlerinin yöneticilerine eğitim verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, Müdürlük olarak, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun uygulayıcı ve denetleyici birim olduklarını belirtti.
Yıldırım, "Sizler de bu kanun hükmünde çalışan sektör olarak, aramızdaki iletişimi daha olumlu bir yerlere taşımak, aramızdaki ilişkiyi daha saygın ve daha anlaşılabilir bir seviyeye getirmek. Sizlerin ve bizlerin yürütmekle ve uygulamakla mükellef olduğu kanunlarımızı ve yönetmeliklerimizi daha iyi tanımak üzere böyle bir toplantıyı düzenleme gereği hissettik. Bu hem sizlerden gelen bir talepti, hem de bizlerin üzerinde çalıştığı bir programdı. Edirne’de ilkini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve İstanbul’da birer hafta arayla bu toplantıyı düzenleyeceğiz. Buradaki temel amacımız, herkesin özellikle sizler bu işin çalışanı olarak hatlarımızı daha iyi bilmemiz ve bu haklar çerçevesinde diğer arkadaşların haklarına daha saygılı olmamız açısından önemlidir. Ben kendi adıma şunu belirtmek isterim; kamu idareciliğindeki düşüncem, vatandaşa cezalandırıcı değil, daha çok yol gösterici olmak, daha çok önünü açıcı idare tarzı belirlemektir. Bu toplantıları bunun için düzenliyoruz, akabinde hepimizin iyiliği için hepimizin daha iyi çalışması için denetimlerimiz daha çok sıklaşacak. Açık söyleyeyim, ‘bundan sonra günah bizden gidecek.’ Katılımlarınız için teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi.
Konuşmanın ardından 1. Bölge Şube Müdür Vekili Yalçın Doğan, toplantıya katılanlara, taşımada düzeni ve güvenliği, mevcut imkanların daha yararlı bir şekilde kullanılması ve daha etkin denetim konularında bilgiler aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.