Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta 101 yazar kitapseverlerle buluşacak

Tokat’ta, "Okuyan Kitap Şehri Tokat" sloganıyla ilki düzenleyecek olan kitap günlerinde 101 yazar kitapseverlerle buluşacak.Tokat Belediyesi Kitap Günleri 31-8 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında yapılacak. 101 yazar 85 yayın evinin...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta 101 yazar kitapseverlerle buluşacak

Tokat’ta, "Okuyan Kitap Şehri Tokat" sloganıyla ilki düzenleyecek olan kitap günlerinde 101 yazar kitapseverlerle buluşacak.

Tokat Belediyesi Kitap Günleri 31-8 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında yapılacak. 101 yazar 85 yayın evinin katılacağı kitap günlerinde 1 milyon kitap stantlarda yer alacak. Etkinlik kapsamında ayrıca 17 konferans, 11 şiir dinletisi, 60 söyleşi, 82 imza programı olmak üzere 170 etkinlik yapılacak. Anaokul, ilkokul ve lise seviyesindeki tüm çocuklar kitap günlerinde kitaplarla buluşturulması sağlanacak. Kitap günlerinde özel indirimlerle kitap dostları kitaplara ulaşmasına imkan sağlanacak.

Kitap Günlerinin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaklaşık 1 milyon kitabın Tokat’la buluşacak olduğunu ve şehrin ilmine, irfanına, kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirterek,"9 gün boyunca yapacağımız kitap günlerimiz Tokat’ta çok farklı bir hava estirecek. İnsanlarımız dolu dolu okuma, alanında uzman olan yazarlarımızla buluşma imkanı bulacak ve yazarlarımla hemhal olacak. Kitap fuarımız bittiğinde hem şehrimize hem insanımıza katkı sağlayan bir çalışma olduğunu hep birlikte göreceğiz. ’Okumak insanı doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır’ diye güzel bir söz vardır. Gerçekten de böyledir okumak insanı doldurur, bilgi dağarcığımızı geliştirir, dünyaya bakış açımızı farklılaştırır, zihnimiz açar" dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, tüm katılımcıların özellikle çocuklarıyla birlikte fuara gelmesini rica ederek,"Alimler şehri fazıllar yurdu Tokat’ımızda, ilin, edebiyat ve sanat alanına tekabül etmiş eserlere yerinde ulaşılabilmesine imkan vermek gibi kıymetli bir şey olmazdı. Okuma alışkanlığı çok fazla gelişmemiş bir toplumuz. Bunun geliştirilebilmesi için büyük gayretler sarf ediliyor. Bu çalışmanın bu kapsamda önemli bir yer tutacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da Tokat’ın kitapla şenleneceğini, bir bakıma bir kitap bayramı yaşayacağını söyleyerek,"645 okulumuzda yaklaşık 107 bin öğrencimiz ve 10 bine yakın personelimizle birlikte ilimize sağlanan bu imkandan en üst düzeyde yararlanmaya çalışacağız. Eğitim nasıl toplum için vazgeçilmezse eğitimi anlamlı kılan, eğitime yol veren en önemli unsurlardan birisi de kitap okuma alışkanlığıdır" ifadelerine yer verdi.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz de çocukların kitapla buluşturulmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bütün kitaplar bir kitabı anlamak için okunur diye güzel bir söz vardır. Bizim dinimiz ’oku’ emri ile başlıyor. Dolayısıyla okuyarak anlamlı, hayatı şekillendiren, değerlendiren; ahlaken dürüst nesiller yetiştirebilmek adına en önemli materyallerden bir tanesi kitap" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.