Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör Mağduru Öğrencilerin Karne Heyecanı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarının kazdığı hendek ve barikatlar ile tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yaklaşık 3 ay boyunca eğitimleri aksayan ve bir kısmı Batman’da telafi eğitimi gören 40 bin 990 öğrenci,...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarının kazdığı hendek ve barikatlar ile tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yaklaşık 3 ay boyunca eğitimleri aksayan ve bir kısmı Batman’da telafi eğitimi gören 40 bin 990 öğrenci, karnelerini almanın sevincini yaşadı.
Cizre’de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Şube Müdürleri Ahmet Ak, Mevlit Gayirinal ve Bülent Elçitorunu, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İke, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirterek, “40 bin 990 öğrencimiz bugün karnelerini aldılar. Zorlu bir dönemden geçtik, zorlu bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Çocuklarımız çabalarının, emeklerinin meyvelerini bugün almış oldular” dedi.
İlçede, yaklaşık 3 ay boyunca sokağa çıkma yasağının sürdüğünü anımsatan İke, “Aksayan derslerimizi telafi eğitimleri ile tamamlamaya çalıştık. Son sınıf öğrencilerimizi Batman’a gönderdik. Sokağa çıkma yasağının kalkması ile birlikte hafta sonları tüm öğretmenlerimizin gönüllü katılımları, velilerimizin desteği ve çocuklarımızın ilgisi ile telafi eğitimleri verdik. Bu senenin sonunda da çocuklarımızı karneleri ile buluşturduk. Seneye daha huzurlu, daha mutlu bir ortamda eğitim ve öğretimimizi yapmaya başlayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karnelerini alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.