Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tercih dönemi için uzmanlar öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor

Uzun Sınav Maratonun Ardından Öğrencilere Tercih Konusunda Yardımcı Olacak Uzmanlara, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öncülüğünde Eğitim Semineri Düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tercih dönemi için uzmanlar öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor
İstanbul Gelişim Üniversitesi, uzun sınav maratonunun ardından öğrencilere en kaliteli tercihleri yapmaları konusunda yardımcı olabilmeleri için uzmanlara yönelik eğitim semineri düzenledi.
LYS’den sonra puanların açıklanmasıyla birlikte başlayacak olan tercih dönemi için öğrenciler ve veliler tercih danışmanlığı yardımı almak istiyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi öncülüğünde uzmanlara, LYS öğrencilerini tercih döneminde daha donanımlı bir şekilde yönlendirmeleri ve bilgilendirmeleri amacıyla eğitim düzenlendi. Bu sayede uzmanlar, tercih döneminde tercihler hakkında eksik bilgilerini kapatacak ve öğrencilere daha profesyonel anlamda destek olabilecek.
"Tercih döneminde uzman desteği şart"
Eğitim seminerine katılan Rehber Öğretmen Hüseyin İnci verilen eğitimin çok faydalı olduğuna dikkat çekerek, "Bizler rehber öğretmenleri olarak üniversiteden tercihler konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadan mezun oluyoruz. Bu yüzden de her zaman eğitime ve kendimizi güncellemeye gereksinim duyuyoruz. Yani bu tercih dönemine öğrenciler gibi hazırlanmamız lazım. Biz bile profesyonel olarak görüldüğümüz halde bu tarz eksikliklerimiz varken öğrencilerin çok bilinçli bir şekilde tercih yapmalarını bekleyemeyiz. O yüzden bu tercih sürecinde öğrenciler ve aileler muhakkak uzman desteği almalılar" dedi.
"İş bulamama korkusu üniversite tercihlerini etkilemesin"
Tercih danışmanlığı yaparken öğrencilere ne gibi tavsiyeler verdiğine de değinen İnci, "Üniversite tercihlerini yapan öğrencilerime illa popüler olan bir mesleği seçmelerine gerek olmadıklarını söylüyorum. Her şeyden önce ilgileri doğrultusunda tercih yapmaları gerekiyor. Tarihe ilgisi olan bir öğrenci tarih bölümünü seçerken ’ben iş bulmamam’ diye bir kaygı yaşamasın çünkü tarih okuyan birisi turizm de yapabilir. Yani kişi eğer tarihe ilgisi varsa iş bulamama korkusuyla o bölümden kaçmasın. Hatta toplumumuzda konservatuar okumak isteyen öğrencilere ailesi ’devlette iş bulamazsın sen’ diye korku veriyorlar. Bu yüzden de istemediği bir bölümden sonra istemediği bir mesleği yaptıkları için hayat boyunca her zaman ayağına çivi batmış bir ayakkabıyla yürüyormuş gibi hissediyorlar. Bunun yanı sıra üniversiteler konusunda da tercihlerini çok iyi yapsınlar. Baktığımız zaman son zamanlarda kamuoyuna atanan memurların yüzde 52’si özel üniversite mezunu. Bu da demek oluyor ki özel üniversiteler gerçekten önde olan meslekler konusunda bölümler açarak istihdamı sağlıyorlar. O yüzden özellikle İstanbul’da yaşayanların eksilerini ve artılarını tartıp özel üniversite seçeneklerini ciddi bir şekilde düşünmelerinde fayda görüyorum. Hatta kendi kişisel gelişimleri için maddi durumları da el veriyorsa yurtdışı seçeneklerini de değerlendirmeleri gerekiyor" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.