Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terakkili genç kimyacılar, laboratuvar kardeşleriyle buluştu

Terakkili lise öğrencileri, 2011 yılından beri gerçekleştirilen ’Terakki Laboratuvar Kardeşliği Projesi’ ile bu sene yeterli laboratuvar donanımına sahip olmayan çevre okullardan 107 öğrenciyle laboratuvarlarını ve deneyimlerini paylaştı....

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terakkili genç kimyacılar, laboratuvar kardeşleriyle buluştu

Terakkili lise öğrencileri, 2011 yılından beri gerçekleştirilen ’Terakki Laboratuvar Kardeşliği Projesi’ ile bu sene yeterli laboratuvar donanımına sahip olmayan çevre okullardan 107 öğrenciyle laboratuvarlarını ve deneyimlerini paylaştı. Birlikte deneyler yaptı.

Özel Şişli Terakki Lisesi Kimya Bölümü’nün ’Terakki Birikimini Paylaşıyor Programı’ çerçevesinde yürüttüğü ’Terakki Laboratuvar Kardeşliği Projesi’nin 7’ncisi bu yıl Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşti. Okulun Levent ve Tepeören yerleşkelerinden liseli öğrenciler,yeterli laboratuvar donanımına sahip olmayan çevre okullardan 107 öğrenciyle laboratuvarlarını ve deneyimlerini paylaştı. Birlikte deneyler yaptı.

Terakkili öğrenciler, genç kimyacılar olarak kardeş okullarla laboratuvarlarında, sene boyunca öğrendikleri konulara ait kazanımlarla deneyler yaparak öğrendiklerini paylaşırken verilen sorumlukları yerine getirdiler. Takım çalışması içinde yer aldılar, sosyal duyarlılıklarını geliştirerek yeni dostluklar kurdular.

Levent yerleşkesinde konuk olan okullar; Kırımlı Rüştü Olcay Anadolu Lisesi, Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi Boğaziçi Mesleki ve Teknik Lisesi, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi ve Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Lisesi. Tepeören yerleşkesinde Tuzla Rotary İşitme Engelliler Ortaokulu konuk olan okul oldu.

Özel Şişli Terakki Lisesi gönüllü 9, 10 ve 11’nci sınıf öğrencileri, önce belirlenen deneylerin provasını yaptı. Ardından, deneylerin yapılışı sırasında dikkat etmeleri gereken güvenlik kuralları, akranlarıyla paylaşmaları gereken temel bilgiler ve paylaşım sırasında dikkat etmeleri gereken iletişim dili konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiler. Daha sonra, kendi sınıf seviyelerindeki konularla ilgili deneyleri misafir öğrencilere rehberlik ederek birlikte uyguladılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.