Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEOG’a Giren Silopili Öğrenciler, Mazeret Sınavı İstiyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimlerinden mahrum kalan öğrenciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) girdi. Sınava hazırlanamadıklarını anlatan öğrenciler, mazeret sınavı yapılmasını...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimlerinden mahrum kalan öğrenciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) girdi. Sınava hazırlanamadıklarını anlatan öğrenciler, mazeret sınavı yapılmasını istedi.
Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19 Ocak’ta, 5 Nisan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ise 24 Nisan’da belirlenen saatler arasında kaldırıldığı Silopi’de eğitimlerinden mahrum kalan öğrenciler, TEOG sınavına girdi. 8’inci sınıflardan 3 bin 95 öğrencinin katıldığı sınava yasaklardan dolayı iyi çalışamadıklarını belirten öğrenciler, mazeret sınavı yapılmasını istedi.
Sınava Koç İlk ve Ortaokulu ile Dicle İlk ve Ortaokulu’nda giren öğrenciler, sınav sonrası sıkıntılarını anlattı. Öğrencilerden H.A., sınavın kolay olduğunu ve çözebildiği soruları yaptığını söyledi. Terör olaylarından dolayı başlatılan yasak gerekçesi ile eğitimden uzak kaldığını anlatan H.A., ders çalışamadıkları için yüksek puan beklemediğini söyledi.
“FAZLADAN PUAN VERİLMELİ”
Sınavın ertelenmesi gerektiğini ve tam anlamıyla hazırlanmadıklarını ifade eden A.H. adlı öğrenci, sokağa çıkma yasağında çalıştığını ve şimdi de ikinci oturum için diğer konulara baktığını söyledi. A.H., mazeret sınavı yapılmasını istedi.
S.K. adlı öğrenci, “Zorlandığımız konular olmasına rağmen iyi geçti. elimden geldiği kadar konuları yetiştirmeye çalıştım ama bilmediğim konular da çok çıktı” dedi.
C.S., büyük haksızlığın olduğunu ve mağdur olduklarını belirterek kendilerine fazladan puan verilmesini istedi.
Şırnak kent merkezinde başlatılan yasaktan dolayı Silopi ilçesine yerleşen ve burada TEOG sınavına giren öğrencilerden R.E. ise çok konu eksiklerinin olduğunu ancak buna rağmen ellerinden geleni yaptığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.