Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEOG Türkiye Birincisi Yine Çemişgezek’ten

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi, Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavından geleneği bozmadı. İlçenin Payamdüzü Ortaokulu öğrencisi Mahir Gündoğdu, ikinci dönem TEOG sınavında soruların hepsini doğru yanıtlayarak tam puan...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi, Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavından geleneği bozmadı. İlçenin Payamdüzü Ortaokulu öğrencisi Mahir Gündoğdu, ikinci dönem TEOG sınavında soruların hepsini doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Okuldan artakalan zamanını hayvan otlatmakla geçiren Gündoğdu’nun hedefi doktor olmak.
Çemişgezek Payamdüzü Ortaokulu öğrencisi Mahir Gündoğdu, TEOG sınavında 6 dersten sorulan toplam 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Ailesi küçükbaş hayvancılıkla uğraştığı için yaz tatilini yaylalarda, okul sonrası zamanlarını ise hayvan otlatmakla geçiren Gündoğdu, “Ailem küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyor. Yaz aylarında yaylalara çıkıyoruz. Ailem yaylaya erken çıktığı zamanlarda dedemin yanında kalarak eğitimime devam ediyorum. Okul sonralarında ailemin yanına giderek onlara yardımcı oluyorum. Koyun otlatmaya gittiğimde yanımda ders kitaplarımı da alıyorum. Yaşam şartlarımız gerçekten zor. Ama bu zor koşullar karşısında ailem beni hiç ezmedi, sürekli destek oldu” dedi.
“DOKTOR OLMAK İSTİYORUM”
Başarısında en büyük payın öğretmenlerinin olduğunu anlatan Gündoğdu, “Öğretmenlerimiz bizi sınava çok iyi hazırladı. Ders sonralarında bile bizlerle yakından ilgilendiler. Ağabey, abla, kardeş gibi birlikte soru çözdük. Ben buradan aileme, okul müdürümüz Birsel Tutar ve eski okul müdürümüz Bedri Gülcemal Ardıç başta olmak üzere bizlere emek veren bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Ege illerinden birinde fen lisesi okumak istiyorum. İleride doktor olmak istiyorum” diye konuştu.
Oğlunun başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Güzel Gündoğdu ise böylesine zorlu bir hayata rağmen oğlunun başarısının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti. Gündoğdu, “Oğlum bütün imkansızlıklara rağmen emeğinin karşılığını aldığı için çok memnunum. Oğlumun iyi bir fen lisesinde okumasını istiyorum. Oğluma emek veren öğretmenlerini ve idarecilerini kutluyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.