Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEOG Tercih Ve Yerleştirme Takvimi Açıklandı

Binlerce öğrenci ve veli TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) sonuçları için gün sayıyor.Milli Eğitim Bakanlığı’nın tercih ve yerleştirme takvimini açıkladığını belirten Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri,...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Binlerce öğrenci ve veli TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) sonuçları için gün sayıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın tercih ve yerleştirme takvimini açıkladığını belirten Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, yerleştirme esas puanlarının (YEP) 29 Haziran’da, yerleştirme sonuçlarının ise 8 Ağustos tarihinde ilan edileceğini söyledi.
TEOG sınavı kadar yapılacak yerleştirmelerin de önemli olduğunu belirten Bornova’daki Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, öğrencilerin mutlaka rehber öğretmenlerinden destek alarak tercih yapmaları uyarısında bulundu. Okullarında görevli meslek ve rehberlik öğretmenlerinin de sınava giren öğrencilere hizmet vermeye hazır olduğunu belirten yetkililer, "Milli Eğitim Bakanlığı tercih ve yerleştirme takvimini açıkladı. Bu takvime göre yerleştirme esas puanları 29 Haziran’da ilan edilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında olacak. Bakanlık 8 Ağustos tarihinde ise yerleştirme sonuçlarını açıklayacak" dedi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN 44 SORU-YANIT
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı TEOG hakkındaki merak edilen 44 soru altında topladı. http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_06/23014914_skasorulansorular.pdf adresinden 44 sorunun yanıtına yer verildi.
Soru: Öğrencilerin yerleştirmeye esas puanları (YEP) ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
Yanıtı: Öğrencilerin yerleştirmeye esas puanları, 29 Haziran 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr
adresinde ilan edilecektir.
Soru: Yetenek sınavında başarılı olan bir öğrenci, herhangi bir güzel sanatlar lisesi veya spor lisesine kayıt olmak isterse, bu işlemi hangi tarihe kadar yapabilir?
Yanıtı: Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 22 Temmuz 2016 tarihine kadar kayıt yaptırabilecek.
TERCİHLER NE ZAMAN?
Soru: Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?
Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek.
Soru : Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?
Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir.
Soru: Tercih işlemlerini bireysel olarak yapamayan öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?
Yanıtı : Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1” doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR
Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek
Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?
Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.