Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEOG sınav tarihi ne zaman?

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği TEOG sınavına sayılı günler kaldı. TEOG sınavı ne zaman? TEOG sınav tarihleri açıklandı mı? TEOG sınavına dair tüm ayrıntılar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEOG sınav tarihi ne zaman?


Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde yapılan merkezi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına sayılı günler kaldı.
TEOG SINAVI NE ZAMAN?
Öğrenciler 2. dönem TEOG sınavına 27 - 28 Nisan 2016'da girecek. Bu sınavın mazeret sınavı da 14-15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 2'inci dönem TEOG sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.
TEOG NEDİR?
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.
TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.
EN ÇOK SORU NEREDEN GELECEK?
Bakın, bu soruya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.