Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek sınavla kendi işyerinizi açmak mümkün

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni güncellenen Güzellik Uzmanlığı Kurs Programı’na dâhil olan kursiyerler artık tek bir sınava girerek iş yeri açabilme yetkilerini alabilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tek sınavla kendi işyerinizi açmak mümkün

Özel öğretim kurslarından alınan M.E.B onaylı belgeler, kursiyerlerin güzellik sektöründe çalışabilmeleri için yeterli oluyordu. İş yeri açmak isteyenler içinse staj dahil ortalama 2 yıllık bir zamana ihtiyaçları bulunuyordu. Yeni güncellenen programlar sayesinde 6 aylık kurs süreçlerini tamamlayan kursiyerler tek bir sınavla iş yeri açabilme yetkisine sahip olabiliyor. Yeni sistem hakkında bilgi veren Essplus Akademi Kurucu Ortağı Gülin Çifçi; “826 saat süren Güzellik Uzmanlığı Kursu’nu bitirenler kendi iş yerlerini açabilecekler. Usta öğreticilik belgelerini almak kaydıyla özel öğretim kurumlarında usta öğretici olarak çalışabilecek, halk eğitim merkezlerinde eğitmenlik yapabilecek ve mesleki liselerde usta öğretici olarak çalışabilecekler. Ayrıca güzellik merkezlerinde, doktor kliniklerinde, özel hastanelerin ilgili birimlerinde, eczanelerde, kozmetik firmalarında, cihaz firmalarında ve ürün firmalarında güzellik uzmanı olarak çalışabilme yetkisine sahip olacaklar” diye konuştu.

18 YAŞINI DOLDURAN HERKES KATILABİLİR

Toplam 6 ay süren kursta; salon işletmeciliği, iş sağlığı ve güvenliği, hijyen, müşteri karşılama ve uğurlama başta olmak üzere yaklaşık 20 farklı uygulamanın anlatılacağını açıklayan Gülin Çifçi, Essplus Akademi’nin bu alanda Bursa’daki en yetkin kurumlardan biri olduğunu belirtti. 4. Seviye Güzellik Uzmanlığı Kursu eğitim programının içerik bakımından yoğun ve kapsamlı olduğunum altını çizen Çifçi; “Eğitimlerimiz uzman eğitmenler eşliğinde haftada 2 tam gün olmak üzere toplam 6 aylık bir süreci kapsıyor. 6 ayın bitiminde kursiyerler bizden M.E.B onaylı belgelerini almaya hak kazanıyorlar. Kurs programına en az ilkokul mezunu 18 yaşını doldurmuş kadın-erkek tüm bireyler katılabiliyor. Hayallerini gerçekleştirip kendi işyerini açmak isteyen kursiyerlerimize danışmanlık ve rehberlik hizmeti de veriyoruz. Ayrıca bu sektörde çalışmak isteyen kursiyerlerimize işe yerleştirme konusunda da rehberlik ediyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.