Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek kelime Türkçe bilmeden geldi, birincilikle mezun oldu

Türkiye’ye tek kelime Türkçe bilmeden gelen Ukrayna vatandaşı Kırım Türkü Diana Raupova, İzmir Üniversitesi’nin Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünden üç yılda 4 üzerinden 4 tam puanla mezun oldu.İzmir Üniversitesi 2015-2016...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’ye tek kelime Türkçe bilmeden gelen Ukrayna vatandaşı Kırım Türkü Diana Raupova, İzmir Üniversitesi’nin Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünden üç yılda 4 üzerinden 4 tam puanla mezun oldu.
İzmir Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde tam anlamı ile bir başarı öyküsü sahnelendi. Psikolog bir anne ile mühendis babanın tek çocuğu olarak hayatını Ukrayna’da sürdüren Diana Raupova, 2011 yılında Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı’nda başarılı oldu ve Türkiye’ye geldi. Bursa’da bir yıl Türkçe eğitimi alan Raupova, üniversite tercihlerinde ilk sıraya İzmir Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümüne yer verdi. Yüzde 100 bursla bölümüne yerleştirilmesinin ardından hazırlık sınıfında bir dönemde lisans eğitimi almaya yeterli olacak seviyeye gelen Raupova, azimle çalıştı, derslerinde büyük başarı gösterdi. Başarısının en önemli nedeninin en çok istediği bölümde okumak olduğunu vurgulayan Raupova, “Eğitim almayı en çok istediğim bölümü tercihlerimde ilk sıraya yerleştirdim ve kazandım. Bölümümü çok severek okudum, hocalarım iyi bir eğitim alabilmemiz için ellerinden gelen çabayı gösterdiler” diyerek aldığı eğitimden memnuniyetini dile getirdi.
“İngilizce lisans eğitimi bana dünyanın kapılarını açtı”
Ukraynacanın yanı sıra Rusça, Sırpça, İngilizce ve Türkçe bilen, İzmir Üniversitesi’nde de temel düzeyde İspanyolca ve Almanca eğitim alan Raupova, kendisini gerçek anlamda bir dünya vatandaşı olarak tanımlıyor ve bundan sonraki hayatına Amerika’da devam etmeyi planlıyor. Lisans eğitimini İngilizce olarak tamamlamasının iş bulmada kendisine tüm dünyanın kapılarını açtığını belirten Raupova, “Hedefim finans alanında çalışmak. Ticaret eğitimi almış olmak da iş bulma alternatiflerimin sayısını artırıyor. Amerika’da çalışmaya başlar başlamaz yüksek lisans ile eğitimimi bir üst seviyeye taşımayı planlıyorum” dedi.
Veda konuşmasını Türkçe yaptı
İzmir Üniversitesi 2015-2016 akademik yılında lisans birincisi olarak sahneye çıkan ve Türkçe olarak konuşma yapan Diana Raupova, arkadaşlarına şu sözlerle veda etti: “Bilinmeyenlerden korkmayın, hayatta o kadar çok keşfedilecek şey var ki. İnsanlar hata yaparak öğrenir derler ama bence insanlar hayatı deneyimleyerek öğrenir. Yanlış kararlar almaktan korkmayın, kendinize inanın. Pozitif olun, sevin, keşfedin, yaratıcı olun, seyahat edin. Dünyanızı genişletin ve rüyalarınızın peşinden gidin.”
Konuşmasının ardından Raupova’ya tebrik plaketi ve hediyelerini İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata ve İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş takdim etti. Raupova şeref kütüğüne yıldız çaktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.