Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TED, 13’üncü eğitim fuarını gerçekleştirildi

TED Ankara Koleji, 13’üncü Üniversite Tanıtım Fuarı ve 4’üncü Yaz Okulu Tanıtım Fuarını 27 Üniversite ve 13 dil okulunun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

TED Ankara Koleji, 13’üncü Üniversite Tanıtım Fuarı ve 4’üncü Yaz Okulu Tanıtım Fuarını 27 Üniversite ve 13 dil okulunun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirdi.

TED Ankara Koleji, öğrencilerin geleceklerini belirleyecek meslek, üniversite tercihlerine yön vermek, daha doğru ve isabetli kararlar vermelerini sağlamak amacıyla TED Ankara Koleji İncek Kampüsü, Spor ve Sanat merkezinde üniversite tanıtım fuarı düzenledi. Fuara 27 vakıf ve devlet üniversitesinden katılan temsilcilerinin yanı sıra bu yıl geçen yıllardan farklı olarak yurt dışı dil okullarının Türkiye’deki temsilcileri de stant açarak tanıtım yaptı.

Lise ve üniversite düzeyinde fuarı gezen öğrenciler üniversite temsilcilerinin açtığı stantlara yoğun ilgi gösterdi. Özellikle hangi üniversiteyi tercih etmeliyim, hangi bölümü okumalıyım, tercih edeceğim üniversitenin avantajları ve dezavantajları nelerdir? gibi sorulara yanıt arayan öğrenciler, rehber hocalar tarafından doğru tercih yapmaları konusunda bilgilendirilip, önerilerde bulunuldu. Fuarda yeni kurulan üniversitelerin de yer aldığı ve bu üniversitelerin kendilerini tanıtması açısından bahsi geçen fuarın oldukça faydalı olduğuna işaret eden rehber hoca Kaan Tüfek, üniversitelerin kendilerini tanıtırken objektif davrandıklarını söyledi. Tüfek, fuarda üniversite temsilcilerini tercih edilecek üniversitenin taban puanları, bölümleri, derslerin içeriğine ilişkin tavsiyeler ve deneyimlerini paylaştığını belirterek, “Hangi bölümlere yoğunlaşmamız gerektiğini anlatıyorlar. Ayrıca gelen öğrenciler sayesinde de dersler, sosyal ve çevre edinme hakkında da bilgiler veriliyor” diye konuştu.

“5 ODTÜ mezunundan biri yurt dışında yaşıyor”

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ )mezunu ve şu anda doktora öğrencisi olarak eğitimine devam eden Ekin Berktürek, düzenlenen fuarın öğrenciler için çok faydalı olduğunu belirterek, ODTÜ’yü tercih etmek isteyen öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“ODTÜ her şeyden önce bir araştırma üniversitesi, lisans üstüne yönelik bir eğitim veriyor. Yurt dışı bağlantıları çok yüksek olan bir üniversite, Erasmus ve diğer öğrenci değişim programları kapsamında 400 üniversiteli ile anlaşmalardır. 5 ODTÜ mezunundan biri yurt dışında yaşıyor. 1956 yılından beri uluslar arası bir üniversite olduğu için dili tamamen İngilizce, bölümlerin içeriği çok geniş, birçok bölümün alt dalları var“.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.