Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihe ışık tutan kütüphane

Bulundurduğu 84 bin kitapla büyük bir hazine olan İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesini yaklaşık 32 bin üyesi bulunuyor.İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesi ile tarihin derinliklerine inmek isteyen vatandaşlara 800 metrekarelik kullanım alanında...

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihe ışık tutan kütüphane

Bulundurduğu 84 bin kitapla büyük bir hazine olan İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesini yaklaşık 32 bin üyesi bulunuyor.

İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesi ile tarihin derinliklerine inmek isteyen vatandaşlara 800 metrekarelik kullanım alanında 150’şer metrekarelik 4 adet salonuyla hizmet veriyor. Tarihe ışık tutan kütüphane hakkında bilgi veren İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, “Kütüphanemiz sadece Bursa’da değil çevre illere de bakıldığında kütüphanemiz fiziki durumu, teknolojik imkanları itibariyle önemli bir yerde. Tabi bu güzellik okuyucularımıza, araştırmacılarımıza ve ziyaretçilerimize yansıyor. Geldiklerinde istediklerini buldukları için memnuniyet içerisinde buradan ayrılıyor. Bursa ve ilçeleri arasında çocuk kütüphanesi bulunan tek ilçe İnegöl’dür. Diğer ilçelere göre de bu nedenle avantajlıyız. Kütüphanemiz Halk ve Çocuk Kütüphanesi olarak tek çatı altında çalışıyor. Çocuk kütüphanesinde şuan da 20 bin 581 adet kitabımız var. 2016 yılında 214 yeni üye kaydettiğimiz Çocuk Kütüphanemizin toplam 5 bin 491 üyesi var. 2016 yılında 315 adet kitap kaydettiğimiz kütüphanemizden yıl boyunca 4 bin 637 adet kitap ödünç alındı. Son 4-5 yıldan beri İnegöl Çocuk Kütüphanesinin kitapları sürekli yeni kitaplarla güncelleniyor. Çocuklara hitap eden kitaplar, dergiler, hikayeler ve masallar bulunuyor" dedi.

Halk kütüphanesinde ise şu an da 63 bin 571 adet kitabın olduğunu ifade eden Kahraman, "2016 yılında 3 bin 527 yeni üye kaydettiğimiz kütüphanemizin toplam 21 bin 937 üyesi var. 2016 yılında 2 bin 76 adet kitap kaydettiğimiz kütüphanemizden yıl boyunca 11 bin 934 adet kitap ödünç alındı. Halk kütüphanemizde 63 bin 571, Çocuk Kütüphanemizde de 20 bin 581 adet kitap bulunuyor. İnternetin evlere girmesinde veya yaygınlaşmasında İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesine hiçbir zararı olmadı. Eskiden çocuklara okullarda ödev veriyorlardı. Dönem ödevi gibi ödevler veriliyordu. Bu ödevleri yapmak için genel de ansiklopediler kullanılıyordu. Şimdi bu ansiklopediler yaklaşık 3-5 yıldan beri hiç kullanılmıyor. Çünkü ansiklopedinin yerine internet geçti. Bunun dışında nitelikli okuyucularımız, eline kitap alıp okuyanlar, yani kitabın kokusunu duyanlar için hiç bir şey fark etmedi. Çünkü internette böyle bir imkan yok. O tadı alamıyorlar. Okuyucunun kitabı eline alması gerekiyor. Eğer internetin yaygınlaşmasının zararı var mı dersek, kütüphanemizi geçici süreyle 1-2 günlüğüne kullananları kaybettik. Başka hiçbir zararı olmadı" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.