Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi

Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda görev almak üzere müracaat eden ve başvuruları kabul edilen Suriyeli aday öğretmenler için formasyon eğitimi başladı.İslahiye Geçici Eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda görev almak üzere müracaat eden ve başvuruları kabul edilen Suriyeli aday öğretmenler için formasyon eğitimi başladı.
İslahiye Geçici Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Kasım Tahiroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Organizesinde ve UNİCEF işbirliği ile Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki eğitim için başvuran Suriyeli 460 aday öğretmene 8 formatör öğretmen tarafından formasyon eğitimine başlandığını söyledi. Eğitimin 10 gün süreceği belirten Tahiroğlu, Eğitim Koordinatörleri Yunus Karadağ ve Ahmet İşlek’in koordinasyonuyla başlatılan eğitimin İslahiye Anadolu Lisesi binasında yapıldığını da sözlerine ekledi. Eğitim süresi sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini belirten Tahiroğlu eğitimlerden geçemeyen ve sertifikayı almayanların ise geçici merkezlerde öğretmenlik yapamayacağını kaydetti. Formasyon eğitimi alan Suriyeli kimya öğretmeni Teysir Bekri, "Kimya dersi öğretmeniyim. Biz burada formasyon dersleri alıyoruz. Bizlere faydası olacak derslerdir. Bu 4 maddeden oluşuyor. Bunlar sınıf yönetimi, ölçme değerlendirme, eğitime giriş ve eğitim psikolojisi. Burada amaçlanan özellikle Suriyeli öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları ve buradaki öğretmenlerin de bu formasyon dersini almalarıdır. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.