Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Bilimler Liseleri 8. Ulusal Öğrenci Sempozyumu

Sosyal Bilimler Liseleri 8. Ulusal Öğrenci Sempozyumu, Türkiye genelinden 92 sosyal bilimler lisesinin öğrencileri ve danışman öğretmenlerinin katılımıyla Antalya’da yapıldı.Sosyal Bilimler Liseleri 8. Ulusal Öğrenci Sempozyumu, Müsteşar...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal Bilimler Liseleri 8. Ulusal Öğrenci Sempozyumu, Türkiye genelinden 92 sosyal bilimler lisesinin öğrencileri ve danışman öğretmenlerinin katılımıyla Antalya’da yapıldı.
Sosyal Bilimler Liseleri 8. Ulusal Öğrenci Sempozyumu, Müsteşar Yardımcısı Dinçer Ateş ve Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk’ün katılımıyla, Antalya Döşemealtı Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Bu yıl ’Çiçek ve Çocuk’ teması ile 8’ncisi düzenlenen sempozyumla zaman içinde değişen coğrafi, biyolojik, çevresel, tarihsel ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulması, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde botanik üzerine çalışmalar yapan bilim insanlarının genç kuşaklar tarafından tanınmasının sağlanması, çevreyi koruma konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, sosyal bilimler lisesi öğrencilerinin başta yenilenebilir enerji kaynakları hassasiyeti olmak üzere toplumsal konulara duyarlılığının arttırılması, bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek becerilerinin geliştirilmesi de amaçlanıyor. ’Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu’ sayesinde sosyal bilimler liselerinin kurumsallaşması, geliştirilmesi, kamuoyunda hak ettiği seviyenin yakalanması ve farkındalık oluşmasına katkı sağlaması planlanıyor.
Sempozyumda yapılan konuşmalarda, öğrencilerin başarıya ulaşmasında; düşünen, sorgulayan ve çözüm odaklı çalışan bireylerin yetişmesi için düzenlenen sempozyumların etkin bir kaynak olduğu, sosyal bilimler liselerinin mezunlarının Türkiye’nin yönetiminde ve ilerlemesinde etkin söz sahibi oldukları ve olmaya da devam edecekleri vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.