Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sönmez: Öğrenmenin pandemisi olmaz

Bursa’da özel İngilizce dersi veren öğretmen Feyza Hacer Sönmez, yeni eğtim süreci ile ilgili öğrecilere faydalı tavsiyelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sönmez: Öğrenmenin pandemisi olmaz

Yaklaşık 10 yıldır eğitim sektöründe hizmet veren ve 7’den 70’e öğrencisi olan İngilizce öğretmeni Sönmez, pandemi sürecinde yabancı dil eğitimine nasıl yeni bir bakış açısı getirdiğini anlattı. “Pandemi ile kaygı , kaygı ile kayıplar yaşıyoruz ve kayıpların verdiği zararları evde planlı bir şekilde çalışarak ancak yüksek motivasyon ve umutla kapatabiliriz” diyen Sönmez, İngilizce öğrenirken dikkat edilmesi gerekn hususular ile ilgili şunları söyledi: “Hevesli olmamız gerekiyor. Hata yapmaktan korkmamalıyız. Sürekli kurallara bağlı kalarak konuşmaktan kaçınmalıyız. İlgi alanlarımızı ingilizce kaynaklarla bağdaştırmamız gerekiyor. Gündelik yaşamda konuştuğumuz her cümleyi ingilizceye uyarlamamız gerekiyor. Fakat Türkçe düşünerek değil, kesinlikle iki farklı dil yapısı olduğu için sorgulamadan olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor. Kalıpları o şekilde kullanmalıyız.”

ÖZEL DERSİN FAYDALARI

Haftada en az 3 saat birebir dersin etkili olduğunu öne süren Sönmez, birebir eğitim için ise şu cümleleri kullandı: “Birebir derslerde öğrenci direk odaklanır. Sadece öğretmen ve öğrenci mevcuttur. Öğrencinin ilgisini dağıtacak unsurlar en az seviyededir. Odaklanma öğrenmenin yüzde seksenlik dilimini kaplar. Özel derslerimde gözlemlediğim kadarıyla öğrenciler benimle doğrudan doğruya diyalog kurup istediği an sonuç alabiliyor ve anında öğrenme gerçekleşiyor. Özel derste ben de sadece direk sadece o öğrenciye yöneldiğim için muazzam bir zaman kazanma şansımız oluyor. Tabi ki grup çalışmaları da etkilidr ama daha çok ikinci planda kalır. Birebir daha etkilidir. Konuşma, çocuk, medikal, iş ,akademik ve sınavlara yönelik olarak hizmet veren Sönmez online eğitim sürecinde de birebir derslerin daha etkili olacağı kanısında ve bir dili ne kadar hızlı öğrenmek istiyorsanız o kadar çok maruz kalmalıyız.”

ÖĞRENMENiN PANDEMiSi OLMAZ

Hiç şüphe yok ki pandemi sürecinde en çok ihtiyaç olan şeylerden biri de kaygı ile başa çıkmanın yollarını aramak olduğunu söyleyen Öğretmen Sönmez, “Öncelikli olan içimizde umudu yaşatmak olacaktır. Zira elbet bu zor günler geçecektir fakat Aristoteles’in de söylediği gibi umut uyanık kişilerin rüyasıdır. Yani en nihayetinde pandeminin bir süreç olduğunu bilerek umut etmeye devem etmeliyiz. Bu süreçte hedeflerimizden biri de bir ülkenin gelişmişlik seviyesini belirleyen yabancı dil bilgisi olabilir. Dünyanın iletişim aracı haline gelen İngilizce ile ufkunuzu genişletebilir. daha iyi istihdam sağlayabilir gelecek günlere yatırım yapabilirsiniz. Aynı zamanda  yabancı dil öğrenmek çok eğlenceli ve zihni fit tutan bir hobi gibi olacaktır. İyi  bir hayat bilgi ile donatılmış olandır. Öğrenme her ortamda gerçekleşmesi mümkün bir eylemdir. Okul heryerdir. Bilgi hayat mücadelesinde en iyi yol göstericidir. Dolayısıyle keşfetmeye devam edeceğiz. Teknoloji bize bu anlamda çok büyük bir arkadaş. Teknoloji ile iletişim kurup bilgiye en kolay yoldan ulaşabiliriz. Gelin bu süreci bilginin ışığında gelişerek ve öğrenerek atlatalım” dedi.(BÜLTEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.