Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son metrelerde kazanılan sınav yarışı

Eğitim ve öğretim döneminin sonuna yaklaştığımız bugünlerde, liselere geçiş sınavı başta olmak üzere üniversiteli olabilme adına bir çok gencin yaklaşan sınavlar karşısında kaygı ve heyecan seviyelerinde artışlar olduğunu gözlemlemekteyiz.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son metrelerde kazanılan sınav yarışı

Bir akademisyen olarak yarışların son metrelerde kazanıldığı öğretisi unutulmayarak özellikle kalan günlerde soru analizleri ve tekrarlarının sınav sonucuna etki eden unsurlar olacağını düşünmekteyim. Hiçbir sınav sonucu olumlu veya olumsuz dünyanın sonu olmamakla birlikte yeteri kadar çalışmamanın ve ilgisizliğin tesellisi de “sağlık olsun” ibaresi olmamalıdır. Sağlık herkes için gerekir ama başarıyı yakalayabilmenin anahtarı disiplinli, sistemli ve araştırmacı bir anlayışın benimsenmesi ile oluşacaktır. Sınavların yaklaştığı bu zaman diliminde iyi bir özeleştiri reaksiyonu ile başarılı sonuçlar yakalanabilir.

Sınavların yaklaştığı son dönemde başarı için yapılması gereken önemli hususlar şunlardır.

- Dünya’daki en yeni gelişmeleri takip etmek, biyografi tarzında mini başarı hikayelerinin okunması motivasyonu arttırıcı önemli etken olacaktır.

- Teorik temeli atamadığınız bir bilginin tekrarını yapmak anlamsızdır. Özellikle bilgiyi özümsemiş olanlar farklı soru türleri üzerine eğilerek, çözülen deneme sayılarını arttırmalıdır.

- Farklı soru tiplerine ait çözüm yolları incelenmeli, deneme sınav sonuçları analiz edilerek eksiklikler çok kısa sürede giderilmelidir.

- Bu dönem itibariyle çok ağır konu tekrarları yapmak sınavın yaklaşması ile birlikte bilgi karmaşası yaratabileceği gibi daha fazla sınava dönük pratik bilgilerden yararlanarak hafıza teknikleri geliştirilebilir.

- Sınava ilk hazırlık döneminde belirttiğimiz kitap okuma alışkanlığının bir karakter şekline dönüşmesi, hızlı okuma teknikleri ve odaklanma konusunda özellikle paragraf sorularının çözümünde çok büyük katkı sağlayacağı sınav esnasında görülecektir.

- Sınava başlamadan önce başarılı bir insan olmaktan ziyade değerli bir insan olma misyonunu kendinize kazandırmış olmanız ve hayatı bu şekilde planlamanız size aslında büyük zaferleri getirecektir.

- Sınav sonucunuz ne olursa olsun doğru bir rehberlik ve yönlendirme geleceğiniz için çok önemli bir karar noktasını oluşturacaktır.

- Doğru bölüm ve tercihler kendinizi çok iyi tanımanız doğrultusunda geleceğinizi, kariyer ve iş hayatınızı belirleyen en önemli etkenler olacaktır.

- Öncelikle hayatınızın merkez noktası siz olmalısınız. Gelecek vizyonu sizsiniz. Olmak istediğiniz yerin kararını da siz vereceksiniz.

- Hedefleri belirlerken içinde bulunduğumuz kapasite ve başarı durumu ile birlikte ülkenin istihdam yönlü gerçekleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu küçük tavsiyeler gelecek yaşantınızı etkileyecek büyük kazanımların başlangıcı olabilir. Yüksek moral ve motivasyonla önemli olduğunuzu hissederek başarıları yakalamanız zor
olmayacaktır. Ülkenin geleceği için ne yaparsanız yapın, liyakat sahibi olarak her zaman en iyisini yapın.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.