Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sofular İlk Ve Ortaokulu, Atatürk’ün Vasiyetini Yerine Getirdi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular köyünde, Montessori Sınıfı öğrencilerin hizmetine sunuldu.Sofular İlkokulu ve Ortaokulu tarafından yapılan erişilebilir kütüphane, cep sinema ve Montessori Sınıfı açılışlarını içeren...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular köyünde, Montessori Sınıfı öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Sofular İlkokulu ve Ortaokulu tarafından yapılan erişilebilir kütüphane, cep sinema ve Montessori Sınıfı açılışlarını içeren toplu açılış programı büyük ilgi gördü.
Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı İdris Taş, İlçe Emniyet Amiri Fikret Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, köy muhtarları, okul müdürleri, veliler ve halkın katılımı ile yapılan toplu açılış töreni erişilebilir kütüphanenin açılışı ile başladı. Ardından Türkiye’de 37 özel anaokulunda bulunan, devlet okullarında ise henüz bulunmayan Montessori sınıfının açılışı yapıldı.
Montessori sınıfı hakkında bilgi veren okul müdürü Erdoğan Aktaş, Montessori eğitiminin öğrenciler için uygun bir öğrenme ortamı oluşturup, öğrencinin kendisinin öğrenebilmesine olanak sağlama amacıyla kurulduğunu belirtti. Aktaş, "Öğretmenin bir gözlemci rolü üstlendiği bu sistemin Kurtuluş Savaşının en yoğun günlerinde toplanan maarif kongresinde Gazi Mustafa Kemal’in öğretmenlere bir vasiyeti olmasına rağmen Türkiye’de ancak 37 özel anaokulunda uygulanması ve bu eğitimin anaokulu seviyesinde kalması eğitim sistemimiz açısından bir dezavantajdı. Arkadaşlarımızdan gelen Montessori Sınıfı oluşturma isteği ve bu sistemi eğitimleri sırasında Avrupa’da bire bir görmüş ve başarısını test etme olanağı bulmuş olan ilçe kaymakamımız Sayın Ahmet Karaaslan’ın büyük ilgi ve desteği ile projemiz şekil almıştır. Bu projeyi ortaya çıkaran ve oyuncakları birebir kendileri yapan öğretmen arkadaşlarıma ve projeyi maddi ve manevi olarak başından sonuna kadar destekleyen ve takip eden İlçe kaymakamımıza şükranlarımı sunarım” dedi.
Cep sinemada sene başında planlanan birbirinden güzel beş EFED projesinin izlenmesiyle devam eden toplu açılış töreni İlçede Minik Tema, Yavru Tema ve Ortaokul Tema eğitimlerini tamamlayan Sofular İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin rozetlerinin taktimi ile devam etti. Program sonunda TEMA gönüllüsü öğrenciler tarafından İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi’ye ve Sofular Köyü Muhtarı Mehmet Ali Özdemir’e TEMA’ya desteklerinden dolayı teşekkür belgesi taktim edildi. Program ikramların ardından son buldu.
Toplu açılış töreni hakkında açıklama yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, “Birbirinden güzel projeleri hayata geçiren Sofular İlkokulu ve Ortaokulu İdarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederim. Özellikle Montessori Sınıfı Türkiye’de devlet okulları arasında bir ilk olması sebebiyle bizim açımızdan önemli. Bu eğitim sistemi sorgulayan, araştıran ve keşfeden öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu gün hepimizin kullandığı Google arama motorunu bulan Lary Page ve Sergey Brin Montessori eğitimi almış kişiler. İnşallah Sofular’dan da gelecekte bu tarz kişiler yetişecektir. Sofular bu gün Atatürk’ün 95 yıllık vasiyetini gerçekleştirdi. Kendi Montessori sınıflarını kendileri oluşturdu. Söz konusu bir neslin yetişmesi ise Sofular İlkokulu ve Ortaokul yaptığı projelerle her zaman bir adım önde” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.