Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak Üniversitesi Öğrencilerinin Batman’da Telafi Eğitimi Sürüyor

Şırnak Üniversitesi’nde eğitim gören bin 700 öğrenciye, kentteki terör olayları yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Batman Üniversitesi’nde verilen telafi eğitimi devam ediyor.Batman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak Üniversitesi’nde eğitim gören bin 700 öğrenciye, kentteki terör olayları yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Batman Üniversitesi’nde verilen telafi eğitimi devam ediyor.
Batman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Yardımcı Doç. Dr. Hamza Şimşek, 22 sınıfta bin 700 öğrencinin telafi eğitimi aldığını belirterek, “Erkek öğrenciler özel bir yurtta kalıyor. Kız öğrencileri ile ilgili rektörlükler vasıtasıyla kız yurtları ayarlanmış. Bütünlemelerimiz bitiyor, kendi öğrencilerimiz Batman’dan ayrılacaklar. Biz 5 hafta boyunca Şırnak Üniversitesi öğrencilerimizi burada ağırlayacağız” dedi.
MİSAFİR ÖĞRENCİ OLDULAR, EN İŞİ ŞEKİLDE AĞIRLANDILAR
Şırnak Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. İbrahim Halil Sugözü ise, “İlk defa Türkiye’de bir üniversite başka bir üniversiteye misafir oluyor. İsterdik ki bu güzel bir sebepte olsun ama maalesef olumsuz şartlardan dolayı bu durum yaşanıyor. Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra eğitime bir süre ara verdik. Bu eğitimden sonra Batman Üniversitesi yöneticileri bize kapılarını sonuna kadar açtılar. Bizlere çok güzel misafirperverlik ediyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Öğrenci ve hocalarımız fedakarlık edip geldiler. Biz hocalar farklı yerlerde kalıyoruz. Hep beraber mücadele ediyoruz. Bu sıkıntıyı nasıl atlatabiliriz? Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Derslerimiz üst üste yoğunlaştırılmış şekilde yapıyoruz. Sınavlarımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Öğrencilerimiz buraya eksiksiz, tam katılımla geldiler. Üniversiteye çok istekliler. Bir şekilde devam ediyoruz.”
"HIZLANDIRILMIŞ BİR PROGRAM UYGULANIYOR"
Öğrencilerden Aynur Kartal ise, Şırnak’ta yaşanan olaylardan dolayı psikolojik anlamda zor zamanlar yaşadıklarını anlatarak, “Orada 2 ay ders gördük daha sonra buraya geldik. Başka bir şehirdeyiz. Bu durum derslerimiz aksattı. Buraya alışmaya çalışıyoruz. Dersler çok yoğun geçiyor. 2-3 ayın derslerini 5 haftada işlemeye çalışacağız. Hem hocalarımız hem de biz çok zorlanıyoruz” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.