Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Simule Birleşmiş Milletler ‘Hasmun 2016’ Başladı

Kadir Has Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü tarafından 22-24 Nisan tarihlerinde sürecek olan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “HASMUN’16” konferansı başladı.Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde başlayan geleneksel HASMUN...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadir Has Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü tarafından 22-24 Nisan tarihlerinde sürecek olan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “HASMUN’16” konferansı başladı.
Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde başlayan geleneksel HASMUN Konferansı, Birleşmiş Milletler’in uluslararası politikadaki barışçı ve geliştirici rolü” teması üzerinde şekilleniyor. Yurtiçi ve yurtdışından önde gelen lise ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen HASMUN, ev sahipliği yapacağı 350 katılımcıya gerçek diplomasi deneyimi yaşatarak “uluslararası bilinç” ve “etkin duyarlılık” aşılamayı amaç ediniyor. Geçen sene 15 farklı ülkeden katılımcıları ağırlayan HASMUN ekibi, yurtdışı Model Birleşmiş Milletler kulüpleriyle yapılan partnerlik anlaşmalarıyla ve daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlayan bir konferans öncesi planlamasıyla bu sayının artmasını hedefliyor. Aralarında KOÇ MUN, YEDİTEPE MUN, JUSTINIANUS MOOT COURTS ve Kabataş Erkek Lisesi MUN Genel Sekreterlerinin de bulunduğu Sekretarya üyeleri Kadir Has Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kabataş Erkek Anadolu Lisesi, Antalya Doğa Koleji, Koç Üniversitesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Türk Polis Akademisi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ulusal Atina Üniversitesi’nden farklı yaşlardan ve farklı alanlardan Türkiye Model Birleşmiş Milletler camiasında başarılarını defalarca kanıtlamış öğrencilerden oluşuyor. Etkinlikte konuşan Yeditepe üniversitesi öğrencisi ve HASMUN 16 Genel Sekreteri Selen Zafer, “Burada Birleşmiş Milletler’in altındaki komitelerle ilgili çeşitli simülasyonlar düzenleyip lisedeki ve üniversite derecesindeki katılımcılarımıza dünya barışı ile ilgili konularda bilgi sağlıyoruz. Genel hedef kitlesi lise ağırlıklı olarak öğrenciler üzerine. Mezun olan insanları genellikle almıyoruz. Çünkü öğrencilerin gelişmesi amacıyla, çeşitli arkadaşlıklar geliştirmesi amacıyla kurulmuş bir platform” dedi.
Kadir Has Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü öğrencisi ve HASMUN 16 Genel Müdürü İlknur Şahin, “Birleşmiş Milletlerde olan 7 farklı komitemiz var. 450 katılımcının başvurduğu ve şuan 350 kişinin burada bulunduğu bir konferans. Hazırlıkları 1 yıl sürdü. 3 gün boyunca devam edecek. Üniversite ve lise öğrencilerini hedef alan bir konferans. 60 farklı okuldan 20 farklı ülkeden toplamda 350 katılımcıyı ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.
Kadir has üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi ve HASMUN 16 Genel Direktör Vekili Dilşah Arıksoy ise “Kulübü önce HASMUN 14 adında bir konferansla açtık. HASMUN 14, Şubat ayında gerçekleşti ancak 140 kişilik küçük bir konferanstı. Bizim için daha çok prova niteliğindeydi. Daha sonra konferans yapabildiğimizi anlayınca HASMUN 15’te daha iyi bir ekiple daha güzel bir organizasyon çıkardık. Kulüp olarak hafta içi her gün çalışma yapıyoruz. Başka konferanslarda daha aktif görev alabilmeleri için ve organizasyon alanında daha iyi olabilmeleri için her hafta öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Bunun dışında bu sene bir training konferansı gerçekleştirdik. Bu da okul öğrencilerinin ve sınırlı sayıda okulun katılımıyla gerçekleşti” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.