Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silopili Öğrenciler Pozitif Ayrımcılık Bekliyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimlerinden mahrum kalan öğrenciler, 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) pozitif ayrımcılık bekliyor.Terör...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Silopi ilçesinde, sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimlerinden mahrum kalan öğrenciler, 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) pozitif ayrımcılık bekliyor.
Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19 Ocak’ta, 5 Nisan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ise 24 Nisan’da belirlenen saatler arasında kaldırıldığı Silopi’de, en büyük zararı öğrenciler gördü. Gerek yasak, gerekse yasaktan önceki terör eylemleri nedeniyle uzun bir süre derslerinden mahrum kalan öğrenciler, sınavlarda diğer bölgelerdeki rakiplerine göre dezavantajlı bir duruma düştü. Türkiye genelinde 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan TEOG sınavlarına girecek olan Silopili öğrenciler, kara kara düşünmeye başladı. Öğrenciler, kendilerine pozitif ayrımcılık tanınmasını istedi.
“BİZE SÜRE TANINMALI”
8’inci sınıf öğrencisi Celalettin Kaya, yarın sınava gireceğini ve yasak nedeniyle iyi bir şekilde hazırlanamadığını belirterek, “Mazeret sınavına girmek istiyoruz. Bir iki hafta daha süre tanınması gerekiyor. Her şeye rağmen sınava gireceğiz. Ama bize destek olunması gerekiyor” dedi.
Fatma Demir adlı öğrenci ise ilçedeki sokağa çıkma yasaklarını anımsatarak, “Doğru düzgün çalışamadık. Batıdaki öğrenciler ile aynı seviyede sınava girmek isterdik. Zaten yeterince eğitim alamadık. Elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Onlarda ellerinden geleni yapıyor. Ekstradan puan ya da süre tanımalarını istiyoruz” diye konuştu.
“SINAV HAZIRLIKLARINI TAMAMLADIK”
Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, sınav hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sınavla ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Dayanan, şunları kaydetti:
“Yarın ve perşembe günü yapılacak sınava yaklaşık 3 bin 95 öğrencimiz girecektir. 635 öğretmenimiz gözetmen olarak görev alacak. 40 kurumumuzda TEOG sınavını yapacağız. Sınav esnasında sıkıntı yaşanmaması için bütün tedbirler alınmıştır. Yasağın kalkması ile beraber yaklaşık 2 gündür 8. sınıf öğrencilerine yönelik yoğun bir telafi eğitimi programı yapmış bulunmaktayız. Yasak dönemindeki eksik kalan üniteler giderilmiş durumdadır. Dün ve bugün itibari ile çalışmalarımız devam etmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.