Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silopi’de YGS yaz kursu açıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör eylemleri nedeniyle eğitimleri aksayan öğrenciler, eksikliklerinin giderilmesi için açılan yaz kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.Silopi’de terör örgütü PKK tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatların...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör eylemleri nedeniyle eğitimleri aksayan öğrenciler, eksikliklerinin giderilmesi için açılan yaz kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.
Silopi’de terör örgütü PKK tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresince eğitimleri aksayan öğrenciler için YGS yaz kursları açıldı. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, eksikliklerini gidermek için okullara akın etti.
Yaz kursunun verildiği Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Şiyar Tümas, “Milli Eğitim Bakanlığı’mız YGS kursları ile ilgili bir genelge yayınladı. Biz de bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı yaptıktan sonra kursumuzu açtık. 6 sınıfımızda toplam 120 öğrencimiz eğitim görmekte. Bu yaz sıcağında burada öğrencilerimize ders veren değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
"İmkan sağlayanlara teşekkür ediyoruz"
Kurslara katılan lise öğrencisi Feraşin Aslan, “3’ncü sınıfım. Bu sene yasaklardan dolayı derslerimiz geri kaldı. Yaz kurslarında açığımızı kapatmak istiyoruz. Kurslar gayet verimli geçiyor. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere bize bu imkanı sunanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Güle Kayaalp, olaylar yüzünden derslerinden geri kaldıklarını anlatarak, bu eksikliği yaz kursu ile kapatmaya çalışacaklarını anlattı.
Mehmet Tekeş adlı öğrenci ise, “Yasaklardan dolayı uzun bir süre okula gidemedik. Açığımızı kapatmamız için bu kursu açan yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.