Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silopi’de ilk ders zili çaldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde geçen sezon yaşanan terör olayları yüzünden eğitimden mahrum kalan öğrenciler, okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. İlçede ilk ders zili çalarken, yasak nedeniyle Şırnak’tan gelen öğrenciler de...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silopi’de ilk ders zili çaldı
Şırnak’ın Silopi ilçesinde geçen sezon yaşanan terör olayları yüzünden eğitimden mahrum kalan öğrenciler, okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. İlçede ilk ders zili çalarken, yasak nedeniyle Şırnak’tan gelen öğrenciler de okullarda misafir öğrenci olarak ders görmeye başladı.
Terör örgütü PKK’nın boykot kararı ve ardından kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı patlayıcılar yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında eğitimlerinden mahrum kalan Silopili öğrenciler, ders başı yaptı. Uzun bir aradan sonra okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, velileri ile birlikte okullara akın etti. İlçede uzun bir aradan sonra okul bahçelerinden arkadaşlarına kavuşan öğrencilerin cıvıltıları yükseldi. Sabahın erken saatlerinde okul bahçelerinde toplanan öğrenciler, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflara girdi. Öğrenciler kadar, velilerin de heyecanları gözlerinden okundu. 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle kentlerini terk ederek, ilçeye yerleşen Şırnaklı ailelerin çocukları da Silopi’deki okullarda misafir öğrenci olarak ders başı yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, geçtiğimiz yıl terör olayları nedeniyle eğitimde aksamalar yaşandığını anımsatarak, “Bu sene itibarıyla gerek valiliğimiz, gerekse kaymakamlığımızın desteğiyle şuan da bütün okullarımızda öğrencilerimizin fiziki olarak eğitim ve öğretimi sürdürebileceği güzel bir ortam oluşturduk. Okullarımızın şuanda herhangi bir eksiği bulunmamakta. Öğretmen açısından bazı eksikliklerimiz bulunmaktadır. Onları da ücretli öğretmen görevlendirme yoluyla şuan da kısmen olsa karşılamış durumdayız. Bakanlığımızın yaptığı çalışma sonucunca sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Onları bekliyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerimiz de geldiği zaman, eğitimdeki bu öğretmen eksiğimizi büyük ölçüde gidermiş olacağız. Bu öğretmenlerimiz geldiği zaman bölgede 4 yıl mecburi kalma durumu var. Bu da eğitimde süreklilik açısından öğrencilerimize yönelik süresiz bir şekilde aynı öğretmenle yaklaşık 4 yıl eğitim süreceği bir imkan olacak. Bu imkandan dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Şırnak’tan gelen öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız oldu. Şuanda hiçbiri eğitim öğretimin dışında kalmamış, ilçede gerekli tedbirleri aldık. İnşallah bu sene herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitim öğretime başlayarak, 2016-2017 eğitim öğretim yılının Silopi ve Silopi’deki eğitimin başarısı için çok verimli ve güzel geçeceğine inanıyorum” dedi.
Öte yandan, ilçede 40 bin öğrenci ders başı yaparken, bu öğrencilere bin 364 öğretmen eğitim veriyor. İlçedeki 488 öğretmen açığının 442’sinin ücretli öğretmenlerle kapatılması planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.