Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silikon Vadisinde Kuluçka Merkezi Kuruluyor

Uluslararası Kuluçka Merkezi Konsorsiyum imza töreni 23 Mart 2016 Çarşamba günü saat 10:00’da Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilecek.Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi,...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Kuluçka Merkezi Konsorsiyum imza töreni 23 Mart 2016 Çarşamba günü saat 10:00’da Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilecek.
Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı güçlerini birleştiriyor. Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, ihracatın artırılması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması için, uluslararası kuluçka merkezi kurulması destekleniyor.
KOSGEB tarafından verilecek desteklerden yararlanmak amacıyla; Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkının oluşturduğu konsorsiyum sözleşmesi imzalanacak. Söz konusu Uluslararası Kuluçka Merkezi Konsorsiyum imza töreni; 23 Mart 2016 Çarşamba günü saat 10:00’da Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında yapılacak.
İmzalanan ortaklık protokolü ile yaklaşık yüzde 80’i bilişim sektöründe yer alan 700 firmanın ve büyük bir oranda kuluçka şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum Silikon Vadisinde Yüksek Teknoloji üretmek ve dünya pazarında yer almak için önemli bir yatırım yapacak.
4. Sanayi devrimi de olan Sanayi 4.0 vizyonunu da desteklemek üzere stratejik hedef oluşturan konsorsiyum bilişim merkezli olarak yeni bir atılımın da üssü olacaktır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.