Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigarasız Hayata “Oh Dünya Varmış”

İstanbul Aydın Üniversitesi dumansız bir dünya için yaptığı etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek, sigaraya karşı savaşta “Oh Dünya Varmış” şiir yarışmasını düzenliyor.Çürümüş dişler, kanser hücreleri ya da kararmış...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Aydın Üniversitesi dumansız bir dünya için yaptığı etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek, sigaraya karşı savaşta “Oh Dünya Varmış” şiir yarışmasını düzenliyor.
Çürümüş dişler, kanser hücreleri ya da kararmış bir akciğer. Paketlerinin üzerindeki şok ve korku etkisi yaratan fotoğraflara rağmen insanlığın en büyük düşmanı sigara özellikle de gençler tarafından tüketilmeye devam ediyor.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD), tütün sanayinin ana hedef kitlesini oluşturan çocuk ve gençleri koruyabilmek amacıyla sıra dışı bir adım attı. Bugüne dek seminer ve konferanslar düzenleyerek sigaraya karşı savaşan dernek bu kez edebiyat üzerinden harekete geçti. Dernek, “Oh Dünya Varmış” adlı ödüllü şiir yarışması düzenledi.
Sigarasız yaşam konulu şiir yarışmasında birinci seçilen öğrenci yüksek teknoloji ürünü bir cep telefonuyla ödüllendirilecek. Türkiye genelindeki tümm üniversitelilere açık olan yarışmada birinci seçilecek eserin sahibine Apple IPhone 6 verilecek.
Yarışmaya katılacak öğrencilerin eserlerini 19 Nisan 2016 Salı gününe kadar Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’ne teslim etmeleri gerekiyor. Yarışmanın finali ve ödül töreni ise 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.
Sigarayla savaş konusunda bir dizi örnek ve de önemli çalışmaya imza atan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Gençlerimizi, Türkiye’nin yarınlarını bu kesin öldürücüden, insanlığın belası sigaradan kurtarmamız milli mesele olarak ele alınmalıdır. Ülkemizi sigara ve tütün ürünleri tuzağından kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmamız lazım.” dedi. Ayrıca sigaranın bugünümüzü ve geleceğimizi kanser ettiğini vurgulayan Dr. Aydın, Türkiye’de ortalama her yıl 120 bin insanın sigara kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Neslimizi tüketen acımasız tütün sanayisine karşı hepimizin seferber olması lazım. Sadece sigarayı tüketen değil, içenlerin çevresinde bulunduğu için ‘pasif içici’ diye tanımlanan en az 15 bin kişi de her yıl yaşamını yitirmekte. Sigara içmediği halde pasif içici durumuna maruz kalanlar dâhil herkes tütün ürünlerinden etkileniyor. Bu durumun önüne geçebilmek, aydınlık gençlerin sigara ile tanışmalarına engel olmak ve onların farklı yeteneklerini ortaya çıkarabilmek adına üniversiteliler arasında “Oh Dünya Varmış” temalı şiir yarışması düzenledik. Sigara ve diğer tüm tütün ürünlerine karşı herkes el ele vermelidir" ifadelerini kullandı.
Yarışma şartnamesine http://www.ssder.org.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.