Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiddete Dikkat Çekecekler

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ’şiddet’ konulu kongresiyle sürüyor.Maltepe Üniversitesi, gelenekselleştirdiği Uluslararası Öğrenci Kongreleri 4. yılında. Sırasıyla Güzel Sanatlar Fakültesi,...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ’şiddet’ konulu kongresiyle sürüyor.
Maltepe Üniversitesi, gelenekselleştirdiği Uluslararası Öğrenci Kongreleri 4. yılında. Sırasıyla Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi öğrencileri, yurtdışından gelen akranlarıyla birlikte, alanlarıyla ilgili sorunları mercek altına alan çok çarpıcı çalışmalar yaptı.
Güzel Sanatlar Fakültesi, sanatın günlük yaşamdaki yansımalarına dikkati çekerken, Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri, hemşirelik konusunu günümüzün en yakıcı sorunlarından biri olan göç ve sağlık bağlamında değerlendirdi. Öğrenciler, içinde bulunduğumuz bölge başta olmak üzere, zorunlu göçlerin yol açtığı sağlık sorunlarını ve bu sorunların çözümünde hemşireliğin rolünü ele aldı. Eğitim Fakültesi öğrencileri ise yurtdışından gelen konuk öğrencilerle bilgi toplumuna geçişte teknolojinin önemine ve bu çerçevede yeni öğretmen profiline ilişkin çalışmalar yaptı.
Önceki yıllarda sırasıyla, ’Toplumsal Cinsiyet’, ’Bağımlılık’, ’Gençlik’ konusunu ele alan Fen-Edebiyat Fakültesi bu defa 7-8 Nisan günlerinde 12 ülkeden gelen konuk öğrencilerle birlikte ’Şiddet’ konusunu ele alacak. Kongrenin özgün başlığı ’On Violence’ olarak belirlendi. Kongre, Marmara Eğitim Köyündeki Marma Hotel’de yapılacak.
Kongredeki sunumların özetlerini içeren kitapta yer alan bildiriler, şiddet konusunun günümüz dünyasının en çarpıcı sorunu olmayı artırarak sürdürdüğünü bize bir kez daha gösteriyor. Bildirilerde işlenen konular arasında ’kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet’in yanı sıra, ’sığınmacı ve mülteci krizinden doğan şiddet’, ’kültürel normlarla ilgili şiddet’, ’doğaya karşı şiddet’, ’yeni nesil teknolojilerle kurgulanan video oyunlarındaki şiddet’ konularına yer veriliyor.
Kongre sırasında Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezince yine öğrencilerinin desteğiyle hazırlanan fotoğraf sergisi de izleyicileriyle buluşacak. Fen-Edebiyat Fakültesi Uluslararası Öğrenci Kongresi’nin tüm ayrıntıları sosyal medya sayfalarından izlenebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.