Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeker: “Okullarda hizmetli sayısı artırılmalı”

Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Ve Eğitim-bir-sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa’da 2 Bin 100 Yardımcı Hizmetli Sayısının 630’a Çekilmesinin Okullarda Temizlik Açısından Sıkıntıya Sebep Olacağına Dikkat Çekti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şeker: “Okullarda hizmetli sayısı artırılmalı”
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa’da 2 bin 100 yardımcı hizmetli sayısının 630’a çekilmesinin okullarda temizlik açısından sıkıntıya sebep olacağına dikkat çekti.
Bursa’da 577 bin öğrenci ve 30 bin öğretmenin, Türkiye genelinde ise yaklaşık 18 milyonu aşkın öğrenci ve 950 bin öğretmenin ders başı yaptığını söyleyen Numan Şeker, “Terörü, ideolojik hesaplar, ve egemenlik savaşlarının yeni aracı olarak kullanan emperyalist odakların bölgemizi değişime zorlaması, siyasi, kültürel, sosyal sıkıntıları daha da ağırlaştırmaktadır. 15 Temmuz’da, asıl maksadı işgal, kullandığı yöntem darbe olan kalkışmada, bu sıkıntıları en ağır biçimde yaşadık. Değişimin yönünü, mahiyetini isabetli kavramak, millet olarak yarınlara daha donanımlı hazırlanmak için Milli Eğitim’e her zamankinden daha fazla önem vermemiz gerekir” dedi.
Açığa alma ve ihraçlarda adil davranılması gerektiğini savunan Numan Şeker, “Masumların zarar görmemesinin mücadelenin en hassas tarafı olduğu unutulmamalıdır. Darbe girişimi sonrası alınan olağanüstü hâl kararı ve başlatılan soruşturmalar çerçevesinde uygulamaya konulan ‘açığa alınma/görevden uzaklaştırma’ tedbiri, suçluların ortaya çıkartılması, şüpheli ile masum arasında ayrım yapılabilmesi, ceza soruşturması ve idari incelemelerin sağlıklı yürütülebilmesi açısından yerinde ve gerekli bir işlemdir. Ancak kamu görevinden çıkarma gibi ağır hukuki sonucu olan bir işlemden evvel en azından bu kişilere masumiyetini ispatlama imkânı tanıyacak bir yolun tanınması gereklidir. Kamu görevinden çıkarılanlar arasında tek bir masumun dahi bulunmaması gerektiği hususu, en az FETÖ/PKK mensuplarının ve destekçilerinin kamudan ihracı kadar önemli bir meseledir” diye konuştu.
Bursa’da açığa alınmalardan ötürü okullarda geçen öğretmen açığı olmadığına işaret eden Şeker, “Bursa’da bazı karşı sendikaların muhalif olmak adına yaptığı açıklamalara aldırış edilmemelidir. Onların her zaman olduğu gibi bardağa dolu tarafından değil boş tarafından bakmaktadır. Şehrimizde bin 117 öğretmen görevden ihraç edilmiştir. Bu ihraçlar öğretmen açısından eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde norm fazlası öğretmenler tarafından ve iller arası özür grubuna bağlı yapılan atamalarla doldurulmuştur” dedi.
Ülkemizde okullara bütçe verilmemesi sebebiyle yaşanan sıkıntılara köklü çözüm getirilmesi gerektiğinin altını çizen Numan Şeker, “Okulların zaruri harcamaları için okul aile birliklerince üretilmeye çalışılan çözümlerin yetersiz kaldığı görülmelidir. Okul yöneticilerinin eğitim liderliği yapmalarının önündeki en büyük engel olan bütçe meselesi, öğretmeni, idareciyi ve veliyi karşı karşıya getirmekte, bundan en fazla zararı yine okul yönetimleri görmektedir. Geçen yıl İş-Kur ve belediyeler tarafından Bursa’da 2 bin 100 yardımcı personel görevlendirilmişti, ama maalesef bu yıl bu görevlendirme sayısı 630’a çekildiğini gördük. Ulu şehir Bursa’da okulların temizliği ve hijyenik ortamların oluşması bakımından büyük bir sıkıntı oluşturacak. Çünkü geçtiğimiz yıl okulunda 3 hizmetli personel çalıştıran okul müdürü, bu yıl 1 hizmetli çalıştıracak. Bu konuda acilen gereken yapılmalıdır. Aksi takdirde Bursa’da okullarımızı büyük bir kaos beklemektedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.