Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini öğrencilerle birlikte çaldı.2016 - 2017 eğitim öğretim...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini öğrencilerle birlikte çaldı.
2016 - 2017 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene katıldı. Erdem ve Tekin yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini öğrencilerle birlikte çaldı. Törene Şehit Ömer Halisdemir’in eşi Hatice Halisdemir’de katıldı. Öğrencilere ‘15 Temmuz 2016 Türkiye’yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü’ ve ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin Anısına’ isimli iki kitapçık dağıtıldı. Ardından sınıfları gezen Bakan Yardımcısı Erdem ile Ömer Halisdemir’in kızı Elifnur Halisdemir’in de okuduğu sınıfta yaptığı konuşan Müsteşar Tekin, “Okulların temel işlevi vatandaş yetiştirmek, ülkesine milletine sahip çıkacak bireyler yetiştirmektir. Bizde 15 Temmuz’u bu misyonumuzla MEB olarak Milli Eğitim temel kanununda ve anayasada bize yükümlenen önerileri yerine getirmek anlamında bu haftayı 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerimizi anma temasına ayırdık. Bu hafta boyunca bu anlamda başka etkinlikler olacak. Türkiye genelinde birçok okulumuzda şehitlerimizin isimlerini verdik. Bu okulda Ömer Halis Demir diye bu 15 Temmuz’da bütün sürecin kırılma noktasını teşkil eden büyük kahramanlık gösteren bir şehidimizin ismini bu okula verdik. Allah başta Ömer Halisdemir olmak üzere bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Geride kalanlara Allah sabır versin. Bizlere de o şuurla yetişecek o şuurla gelecek kuşakları yetiştirecek bir çalışma azmi hepimize nasip etsin. Allah yeni eğitim öğretim yılında sorunsuz sıkıntısız hayırlı bir eğitim öğretimi yılı tamamlamamızı nasip etsin” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin her tarafında şuanda aynı etkinlikler yapılıyor”
Okullarda öğrencilere darbe girişimiyle ilgili gösterilecek iki videoyla ilgili Tekin, “Bu iki video film çocuklarımıza gösterilecek. Birde biz bir genelge yayımladık. Bu hafta boyunca yapılacak etkinlikleri tanımladık. Bu sadece bir yol haritası. Başka okullarımızda şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz davet ediliyor ziyaret ediliyor. Bu tür etkinlikler yapılıyor. Türkiye’nin her tarafında şuanda aynı etkinlikler yapılıyor. Genelgemizde de bunun satır başlarını ortaya koymaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
“Çok özel hazırlanmış bir kitapçık”
Bakan Yardımcısı Erdem ise öğrencilere dağıtılan kitapçıklarla ilgili, “Çok özel hazırlanmış bir kitapçık. İnşallah her satırını tek tek okuyup içinizde de şehit yakınları, gazi yakınları var. yaşamamızın bir gayesi vardır. Milli manevi değerlerimize sahip olabilmek. Bu ülke için yeri geldiğinde hiç çekinmeden can verebilmektir. 15 Temmuz bunun örneğiydi. İnşallah hem bu manevi değerler hem de bilim ve teknolojinin öncelikleriyle, dünya vatandaşı olabilmek, iyi bilim adamları olabilmek için çalışacağız” açıklamasında bulundu.
“Gelecek kuşaklar gençlerimiz çocuklarımız daha iyi anlasınlar diye kitaplaştırdık”
Müsteşar Tekin ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını belirterek, şunları kaydetti:
“Elinizdeki kitaplar Türkiye’de Türk insanın, Türk milletinin kendi iradesine sahip çıktığı bir destanı anlatıyor. 15 Temmuz günü Türkiye’de seçilmiş siyasi iktidara karşı, sivil kurumlara karşı, eli silahlı bir terör örgütü darbe girişiminde bulundu. Bizde bunu gelecek kuşaklar gençlerimiz çocuklarımız daha iyi anlasınlar diye kitaplaştırdık. Türkiye bugüne kadar en az başarılı olmuş üç tane darbeyle karşı karşıya kaldı. 27 Mayıs 1960’da bir darbeyle karşı karşıya kaldık. 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980’de. Bunların hiçbirisinde millet 15 Temmuz’daki gibi sokaklara çıkıp iradesine sahip çıkmadı. Dünya tarihinde ilk defa bir millet 15 Temmuz günü sokaklara çıktı. Tankların üzerine çıktı. Ağır silahlara karşı göğsünü siper etti. Biz bunu şehitlerimizin ve gazilerimizin bu fedakarlıklarını asla unutmayacağız. Sizden isteğimiz şudur; demokrasi şehitlerimiz bu ülkeyi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bütün şehitlerimiz, bütün kurucularımız için onlara layık bir şekilde yetişecek şekilde çalışın çaba sarf edin. 300 milyon ders kitabını biz bugün masaların üzerinde hazır ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanımızın bu konudaki fedakarlıkları takdire şayan şeyler. Size düşen şey daha fazla çalışmak. Bizde çok çalışmak durumundayız. Size daha iyi imkanlar sunmak için çalışmak durumundayız. Ödevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.”
“Okulumuzun adı gurur verici bir isim şehidimizin ismi”
Yeni eğitim öğretim yılı için heyecanlı olduğunu söyleyen 12’inci sınıf öğrencisi Alperen Aşçı, “Bu sene özel bir sene. Bu senenin ilk haftası hainler tarafından gerçekleştiren 15 Temmuz darbe girişimini konu alıyoruz. Hepimizin önünde kitapçıklar var. Hepimiz bu kitapçıklardan saati saatine o gece neler okuduğunu okuyoruz. İlk haftamız tamamen bununla geçecek. Son sınıfız sınav stresi var hepimizde. Vatana millete hayırlı olmak için çalışacağız. 15 Temmuz gecesi evdeydim. Babam göreve gitti. ‘Ev sana emanet’ dedi. O gece babamı aradım. Bir şey mi oldu diye korktum. Sonra sabah hainleri geri püskürttüğümüzü duyunca sevindim. En son babam aradı ‘biz kazandık’ dedi. Okulumuzun adı gurur verici bir isim şehidimizin ismi.”
Aşçı, yaz tatilinin sınav stresiyle geçtiğini kaydetti.
Ziya Özdil ise yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili, 12’inci sınıfa geçtiğini ve bu sene üniversite sınava gireceklerini ve çalışması gerektiğini ifade etti. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Özdil, “Babam polis memuruydu çalışıyordu. Türk milleti böyle şeylere boyun eğecek bir millet değil. O yüzden gerekeni yaptık karşı koyduk” diye konuştu.
Öte yandan Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde Halisdemir’in fotoğrafı ve özgeçmişinin yer aldığı bir köşe bulunuyor. Bakan Yardımcısı Erdem ve Müsteşar Tekin, çiçeklerle donatılan bu köşeye karanfil bıraktı. Sınıflardaki panolarda ise 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların fotoğrafları ve özgeçmişleri yer alıyor. Okullarda hafta boyunca 15 Temmuz darbe girişimi konu alınacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.