Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Halisdemir’in adı Manisa’da ölümsüzleşti

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesindeki en önemli isimlerden biri olan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Manisa’nın Yunusemre ilçesinde adının verildiği ortaokulda ilk...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesindeki en önemli isimlerden biri olan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Manisa’nın Yunusemre ilçesinde adının verildiği ortaokulda ilk ders zili çaldı. Şehidin dev portresinin de asıldığı okulda bin 100 öğrenci eğitim öğretim görecek.
FETÖ’nün eğitim kurumlarından biri olan ve içinde ilkokul, ortaokul ve anaokulu bulunan Şehzade Mehmet Eğitim Kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinin ardından okulda bu yıl eğitim öğretime başlayan 3 yeni okul, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Türkan Tekin Anaokulu’nda ilk ders zili çaldı.
Uzun bir tatil döneminin ardından yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunurken, 5’inci sınıfa başlayan öğrenciler velileriyle birlikte hangi sınıfa yerleştirildiklerini okul bahçesine asılan panolardan öğrendi. Her sınıf tek tek rehber öğretmenleri tarafından sınıflarına çıkarılırken, okula adını veren ve 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde en önemli isimlerden biri olan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in portresi de okula asıldı.
"Şehidin adına yakışır bireyler yetişecek"
Yeni bir okulda eğitim öğretime başlamanın zorlu sürecinden geçtiklerini ifade eden Okul Müdürü Ali Osman Coşkun, “Geleceğin teminatı olan gençler, yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Okulumuzun ismi daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokuluydu. 15 Temmuz darbe sürecinden sonra okulumuzun ismi Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu olarak değişmiştir. İnşallah bu isme layık bireyler yetiştiririz, vatanımıza, milletimize. Bin 100 öğrencimiz var. 30 şubemiz var. Bin 100 öğrencimizle inşallah burada eğitim öğretimimize devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.