Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da Suriyeliler için 700 kişilik okul açıldı

Şanlıurfa’da Said Yardım Derneği tarafından Suriyeli çocuklar için Said Model-i okulu açıldı.Şanlıurfa’da Said Yardım Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu Suriyeli çocuklar için Said Model-i okulu...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da Said Yardım Derneği tarafından Suriyeli çocuklar için Said Model-i okulu açıldı.
Şanlıurfa’da Said Yardım Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu Suriyeli çocuklar için Said Model-i okulu açıldı.
Merkez Haliliye ilçesindeki okulun açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Suriye’de başlayan iç karışıklığın daha sonra iç savaşa dönüştüğünü belirterek, "Bu süreçte yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan ise yerini, yurdunu, ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır" dedi.
Yaklaşık 3 milyon Suriyelinin Türkiye’ye sığındığını belirten İlci, "Suriyeli kardeşlerimizin ülkemizde rahat ve huzur içinde yaşaması, çocuklarının kendi çocuklarımıza sağlanan eğitim imkanlarından faydalanması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Şu an Şanlıurfa’da 57 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. Hedefimiz eğitim çağındaki tüm Suriyeli çocukların aynı bizim çocuklarımızın aldığı eğitim imkanları gibi eğitim almalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
Said Yardım Derneği Temsilcisi Dr. Esad El Esad ise Said Model-i okulunun açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Esad, "Türkiye´de Suriyeli çocukların eğitimleri için Türk yetkililerle birlikte bu okulu yaptıran eğitimde katkı sunan tüm yetkililere çok teşekkür ederim. Bu zor dönemlerde bizi misafir eden Şanlıurfa halkına özellikle şükranlarını iletiyorum. 17 derslikli okulda yaklaşık 700 öğrenci eğitim görecek" diye konuştu.
Açılışa İl Müftüsü İhsan Açık ve Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.