Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bilimleri Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımıyla Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı. Sonra kürsüyü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü adına Prof. Dr. Mehmet Ünal, Beslenme ve Diyetetik Bölümü adına Yrd. Doç. Dr. Angelos Sikalidis devraldı.
“ÖNLÜK GİYME TÖRENİ, GELECEĞE DAİR SAĞLAM ADIMLARININ BİRER İFADESİ”
Öğrencilerin meslekte farklı bir basamağa adım attıklarını belirten Prof. Dr. Ulutin, “Biliyorsunuz çocuklarımızın mürvetlerini görmek hepimiz için çok değerli. Mürvetlerden biri de mezuniyet. Biz öğrencilerimize, mezuniyet aşamasına gelmeden de mesleklerinin ciddiyetlerini anlayabilsin ve mesleklerine daha fazla sahip çıkabilsinler diye onları aday meslektaşı olarak görüp önlük giyme töreni düzenliyoruz. Bu sayede onların motivasyonunu arttırıp ailelerin de desteklerini artırarak mezuniyet yolunda daha hızlı ilerlemelerini sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bu törenlerde de görmüş olduk ki, hem öğrencilerimiz hem de aileleri çok mutlu oluyor. İnşallah bu önlük giyme töreni her iki branş için de geleceğe dair sağlam adımların birer ifadesi olacaktır” şeklinde konuştu.
“BUNLAR, TÜRKİYE’DE HÂLÂ EKSİKLİĞİNİ ÇEKTİĞİMİZ BRANŞLAR”
Prof. Dr. Ulutin, bugün önlük töreni olan branşların, Türkiye’de hâlâ eksikliğini çektiğimiz branşlar olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün önlük giyme töreni olan iki önemli branşımız var. Bunlardan biri beslenme ve diyetetik. Bu bölümün zayıflamaya yönelik olduğu sanılıyor ancak bu branş sadece bunu kapsamıyor. Hastanelerde yeme düzeni bozuk olan çocukların, yaşlı insanların ve kanser olan hastaların beslenme düzenini, ameliyat öncesi ve sonrası beslenme şekillerini belirleyen ve bunların uygulama şekillerini öğreten bir bölüm. Bu bölüm İngilizce olduğu için uluslararası mutfakta da oldukça başarılı deneyim kazanabiliyorlar. Bu sayede hem Türk mutfağını hem de dünya mutfağını iyi bilen diyetisyenler olarak mezun oluyorlar. Diğer bölüm ise fizyoterapi ve rehabilitasyon. Bu branş, iş garantisi olan ve rağbetin de fazla olduğu bir branş. Bu bölümün mezunları ise, hastaneler, özel merkezler ve takım antrenörlükleri gibi çeşitli iş yerlerinde çalışabiliyorlar. Öğrencilerimiz burada okurken, spor yaralanmalarından tutun da kronik hastalıklara kadar, insanların iskelet sistemlerindeki sorunları giderme ve onların ağrılarını dindirmeye yönelik çeşitli egzersizleri ya da manipülasyonları geliştirme konusunda uzmanlıklarını artırabiliyorlar. Öğrencilerin bu bölüme girmek için üniversite sınavlarında aldıkları puan tıp fakültesi puanlarına denk. Bu bölümü tercih etmelerindeki sebeplerden bazıları hem iş bulma kolaylığı hem de eğitim sürecinin daha kısa olması.”
“BEYAZ ÖNLÜK GİYMEK HAYALİM”
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Özge Ofluoğlu, beyaz önlük giymenin hayali olduğundan bahsederek, “Ben önlüğü sağlığa ilk adım olarak görüyorum. Bu nedenle önlük benim için mutluluk demek. Sağlık sektörünü insanlara hizmet sektörü olduğu için seçtim. İnsanlara yardım etmek isteyen ve sağlık alanında çalışabileceği düşünenler kesinlikle bu bölümü tercih etmeli. Mezun olduktan sonra bu bölümden öğrendiklerimi insanlara aktarıp sağlıklı olmalarına yardımcı olmak istiyorum. Lisans eğitimimi tamamlayınca yüksek lisans ile eğitimime devam edeceğim” dedi.
“SAĞLIK ORDUSUNA KATILMAYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIM”
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi Merve Cepni de, önlük giyme töreninin kendisi için çok büyük bir önemi olduğundan bahsederek “Bu sayede sağlık ordusuna katılmaya bir adım daha yaklaştığımı anladım. Bu bölümü seçmemdeki en büyük etken milli takımda sporcu olmam. Bu sayede sporculara daha yakın olabileceğim ve fizik tedaviyi de sporla birlikte götürebileceğim” diye konuştu.
NC-HO-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.